fbpx

Dobrodošli u Grčku na letovanje

13. novembra 2017.
Grčka

Grčka letovanje

Dobrodošli u Grčku na letovanje. Budite svesni činjenice da se nalazite na raskršću kultura, boja i civilizacija. Doživite veličanstvenu istoriju i toplotu naj južnijeg dela Evrope. Otkrijte drevnu filozofiju koja je postavila temelje današnje nauke i demokratije. Zemlja sa jedinstvenim izobiljem herojske prošlosti i danas je naseljena ljudima koji hrabro gledaju ka budućnosti puni optimizma. Zemlja koja je statistički mala ali velika u različitostima. Pejsaži koji su se našli na hiljadama razglednica prepoznatljivim širom sveta ostaju i dalje treptavi i neuhvatljivi. Grčka je zemlja predivne kontradiktornosti, putovanje iz sadašnjosti u prošlost i nazad. Šetnja kroz maslinjacima obrasle drevne gradove i nalazišta, tumaranje retko naseljenim ostrvima.

Najlepše plaže Mediterana

Obilazak beskrajnih peščanih plaža, planinskih vrhova i kanjona ili delova zemlje od kojih zastaje dah. Izbor je Vaš.santorini letovanje Dopustite čulima da osete Grčku! Najbrži i najjednostavniji način da se stigne do Grčke je vazdušnim putem. Atina, Solun, centri turističkih regija i ostrva sa razvijenom turističkom ponudom poseduju aerodrome za međunarodni saobraćaj do kojih vode mnoge evropske avio, low-budget i čarter kompanije.  Svi aerodromi imaju organizovan autobuski ili taksi prevoz do većih gradskih i turističkih centara. Veliki broj naših agencija ima organizovane čarter letove do grčkih ostrva u okviru paket aranžmana u šta je uračunat i transfer od aerodroma do destinacije i smeštaja.

Popularana turistička destinacija

Kopnenim putem Grčka je povezana sa Centralnom Evropom i Balkanskim poluostrvom putem E-75 koji se nastavlja kroz Grčku do Atine. Od Soluna se odvaja novi auto put koji preko Kozanija, Mecova i Janine vodi ka međunarodnoj luci Igumenica, Jonskom moru i Jonskim ostrvima. Sa Turskom i Bliskim istokom Grčka je povezana putem E-90. Kao i čartere, veliki broj domaćih turističkih agencija u toku letnje turističke sezone ima redovne autobuske polaske do svih vodećih turističkih destinacija kopnene Grčke kao i do nekih ostrva. Vodenim putem Grčka je povezana sa susednim Mediteranskim zemljama. Najprometnije luke za putnički saobraćaj su: Pirej (Atinska luka), Igumenica, Patra, Souda i Heraklion na Kritu). One su povezane sa Italijom (Bar, Ankona, Brindisi, Trst, Venecija), Hrvatskom, Albanijom, Turskom, Kiprom, Izrealom i Egiptom. Međunarodne luke u Grčkoj su povezane sa svim grčkim ostrvima tokom cele godine.