fbpx
Grčka letovanje apartmani Halkidiki

Apartmani u Grčkoj letovanje 2020

22. novembra 2018.
Grčka

Letovanje u Grčkoj

Kada  razmišljamo o letovanju u Grčkoj i najam prvo počinjemo da odlučujemo o nekoliko stvari. Prvo, gde ćemo ići odnosnoGrčka apartmani letovanje Lefkada za koju destinaciju ćemo se odlučiti. Zatim kako ćemo ići, da li idemo sopstvenim prevozom, autobusom ili avionom. Da li nam je potreban najam apartmana ili paket aranžman sa uključenim prevozom. I treće sa kim ćemo ići odnosno koliko nas ide i kakav smeštaj ( studija i apartmani ) nam je neophodan. Da bi olakšali traženje turistička agencija Solaris Travel je na svojoj veb stranici napravila filtere pomoću kojih možete sa lakoćom pronaći studija i apartmani na osnovu sledećih kriterijuma pretrage:

Destinacije u Grčkoj

U filteru pretrage možete izabrati neku od  destinacija iz bogate ponude: Pefkohori, Hanioti, Polihrono, Siviri, Sarti, Kalamici, Neos Marmaras. Metamorfozis, Toroni, Stavros, Asprovalta, Nea Vrasna, Tasos. Leptokaria, Paralia, Nei Pori, Olimpik Bič, Sivota, Parga, Vrahos, Lefkada, Krf, Kefalonija, Evija kao i mnoge druge.

Studija i apartmani u Grčkoj

Grčka apartmani letovanje grčka ostrvaKada ste se odlučili za destinaciju, sledeći korak je izbor strukture smeštaja odnosno broj osoba koje će boraviti u apartmanu ili studiju. Evo malo objašnjenja:

  • Studio je garsonjera odnosno prostorija u kojoj se nalaze svi kreveti zajedno sa osnovnim kuhinjskim elementima, obično je dvokrevatan, trokrevetan ili četvorokrevetan. U sklopu studia se nalazi kupatilo i terasa.
  • Apartman je smeštajna jedinica koja pored elemenata koji čine studio ima i jednu spavaću obu. Struktura i broj ležaja u apartmanu zavisi od njegove veličine. Obično su višekrevetni, sa jednim do dva ležaja u dnevnom boravku i dva do tri ležaja u spavaćoj sobi.
  • Dupleks aparmani su pogodni za velike porodice ili veća društva. Pored elemenata koji čine studio ima još dve spavaće sobe sa po dva do tri ležaja.
  • Mezoneta je smeštajna jedinica na dva nivoa. Na jednom nivou je obično dnevni boravak sa kuhinjskim delom i kupatilom a na spratu ili galeriji koja ne mora obavezno biti vizuelno pregrađena ili odvojena obično se nalazi spavaći deo. Pogodna je za porodice sa starijom decom kojoj ne smeta stepenište ili mlađe društvo.
  • Bungalov je izdvojeni objekat obično u dvorištu apartmanskog poseda ili na delu kampa. Struktura može biti studia ili apartmana.

Apartmani na plaži

Ukoliko ste došli organizovanim autobuskim prevozom i ne nameravate da rentirate rent a car ili motor sigurno vam je bitna blizina plaže. Pomoću filtera pretrage brzo i lako možete da filtrirate smeštaj koji se nalazi na plaži.

Apartmani sa bazenom

Mnogim putnicima od velike je važnosti da smeštaj koji izaberu ima bazen. Za to postoje brojni razlozi. Roditelji saGrčka ostrva letovanje apartmani malom decom za vreme popodnevnog odmora na smenu mogu da se okupaju u bazenu dok deca spavaju. Ukoliko je vetrovit dan i na moru su talasi bazen je uvek dobra opcija. Ambijent za jutarnju kaficu ili večernje piće je uvek lepši uz bazen. Ako se uz bazen nalazi i šank tu je onda po pravilu i dobro društvo.

Apartmani sa parkingom

Ukoliko na letovanje dolazite sopstvenim prevozom bitno vam je da smeštaj poseduje parking. Na sajtu agencije Solaris Travel možete filtrirati u pretrazi vile koje svojim gostima obezbeđuju parking ili vile u čijim bilzinama se nalazi obezbeđen parking. Vile sa parkingom se obično nalaze dalje od plaže, van centra mesta.

Apartmani sa klimom i wifi internetom

Dans su ovi kriterijumi postali standardni, ali ipak kod nas na sajtu možete fitrirati smeštaj na osnovu toga da li su ove usluge parkinga i interneta besplatne ili se naplaćuju u izabranim studijima i apartmanima.

Korisne informacije

Prilikom rezervacije smeštaja u Grčkoj dobro je povesti računa i o pojedinim stvarima koje mogu ulepšati ili otežati vaš boravak u Grčkoj.

  • Da li u smeštaju postoje peškiri i ako postoje koliko se često menjaju. Bitna informacija jer nošenje peškira povećava broj prtljaga i oteževa putovanje, naročito autobusom.
  • Da li na prozorima postoje komarnici. Komarci mogu biti prava napast u pojedinim letovalištima. Zbog toga je vrlo poželjno da smeštaj ima komarnike kako bi se u toku noći mogli ostaviti otvoreni prozori i balkonska vrata. Proverite prilikom rezervacije tu informaciju. Ukoliko u smeštaju nema komarnika naša preporuka je da ponesete raid koji je uključi u struju i tera komarce iz prostorije.
  • Da li na terasi postoji tenda ili suncobran. Veliki broj putnika voli da preko dana sedi na terasi svog smeštaja, doručkuje ili ruča na terasi, uživa u kafi ili nekom piću. Naročito ako terasa ima pogled na more ili neku drugu ambijenalnu celinu ili prirodnu lepotu.
  • Da li je obezbeđeno čišćenje apartmana ili su putnici u obavezi da sami čiste svoj smeštaj. Ukioliko putnici sami čiste svoj apartman da li su obezbeđena sredstva za čišćenje.

Pitka voda u smeštaju

Proverite da li je u česmama pitka ili tehnička voda. Ukoliko je tehnička voda u pitanju ona nije pogodna ni za kuvanje pa je neophodno koristiti flaširanu vodu za svaku vrstu konzumiranja. Ukoliko je tekuća voda pitka naša preporuka je da je koristite za kuvanje. Za piće ipak koristite flaširanu vodu koja je dostupna u svakom marketu. Cena flaširane vode za paket od šest boca od 1.5 litara iznosi između evro ipo i dva. Vodu nosite svuda sa sobom. Stalno je konzumirajte kako bi ste sprečili dehidraciju u vrelim metnjim mesecima.

Internet u smeštaju

Da li smeštaj ima internet. Poslednjih nekoliko godina svi smeštaji u Grčkoj su obezbedili WiFi internet ali ne garantuju za kvalitet i brzinu signala. Može se desiti da vam je internet neophodan na odmoru zbog posla ili privatnih razloga. Naša preporuka je da kupite kod lokalnih provajdera mobilne telefonije sim karticu. Svaki od provajdera ima u punudi neki paket. Najbolje je preko njihovih web sajtova proveriti aktuelnu ponudu i pripejd pakete.