fbpx

Atos ili Sveta Gora je treći prst Hakidikija. Veći deo poluostrva zauzima monaška republika Atos na kojoj se nalazi dvadesetak pravoslavnih manastira i na čiju teritoriju je dozvoljen ulaz samo muškarcima i to uz posebnu dozvolu – vizu.
Severni deo Atosa, izvan granice Svete gore je turistička destinacija koja ima nekoliko populatnih letovališta. U pitanju su Jerisos, Uranopolis, Tripiti, Nea Roda i ostrvo Amuljani. Ono što je zajedničko za ovu destinaciju je to da su upitanju mala, mirna letovlišta, udaljena od buke i galame. Ljubazno lokalno stanovništvo, tradicionalne taverne, riblji restorani i pijace, pristani za ribarske brodove i luka u Uranopolisu iz koje isplavljavaju brodovi za Svetu goru je ono što možete ovde da očekujete.

Ova letovališta su zbog svoje specifičnosti okružena prelepom i očuvanom prirodom a more izuzetno čisto i bistro. U ponudi smeštaja se nalaze kvalitetni studiji i apartmani sa svim neophodnim sadržajem koji će upotpuniti boravak gostiju.

Zbog neposredne blizine monaške republike Svete Gore atos nije popularna turistička destinacije masovnog turizma. Nema mnogo sadržaja vašarskog tipa koji je karakterističan za ostale   neke druge popularne turističke destinacije. Ovde ćete naći mir i spokojstvo za pravi pravcati odmor u pravom smislu te reči. Oni koji žele svoje letovanje da provedu na taj način izabrali su pravu destinaciju.

Amuljani ostrvo apartmani
Amuljani ostrvo apartmani
6 Aranžman/a
Jerisos apartmani
Jerisos apartmani
1 Aranžman/a
Nea Roda apartmani
Nea Roda apartmani
2 Aranžman/a
Tripiti Atos apartmani
Tripiti Atos apartmani
1 Aranžman/a