fbpx

Kasandra je zapadno poluostrva Halkidikija ili “prvi prst”, kako ga mnogi zovu. Po mitologiji, Kasandra je dobila ime po Kasandrosu (makedonskom kralju). Dužina poluostrva je 50 km, a širina 15 km, a odlikuju ga razvijena turistička infrastruktura – veliki hotelski kompleksi i vile, porodični hoteli, apartmani, prodavnice, kafeterije, barovi, taverne, noćni klubovi i diskoteke.

Kasandra smeštaj

Smeštaj na ovoj popularnoj turističkoj destinaciji je vrlo raznovrsan. U ponudi su studia, apartmani, dupleksi, mezonete i bungalovi. Neke vile su na plaži druge su malo dalje ali u ponudi imaju parking ili prostrano dvorište sa bazenom. Stariji ali dobro održavani smeštaj se obično nalazi na boljoj lokaciji, u centu turističkog mesta ili na plaži. Noviji smeštaj je po pravilu na periferiji ili u novijim delovima mesta. Noviji smeštaj nudi više konfora i sadržaja od onog starijeg – tradicionalnijeg.

Kasandra letovanje 2019

Kristalno bistro, čisto i toplo more, živopisna turistička mesta, tradicionalna sela, bogat noćni život, blizina Soluna, prijatne taverne i pristupačne cene, nesumnjivo daju prednost ovom poluostrvu nad mnogim drugim mestima za odmor. Nea Fokea, Nea Potidea, Kalitea, Afitos, Pefkohori i Hanioti – su mala naselja na obalskom delu sa šetalištima, parkovima peščanim plažama, sportskim igralištima i igralištima za decu. Ovo poluostrvo je pretežno valovito. Na krajnjem jugoistoku nalazi se deo poluostrva sa najlepšom prirodom, sa nekoliko lepih peščanih plaža. Ljubitelji prirode biće zadivljeni lepotom mora, planina, borovim šumama… Kasandra nudi sve što je potrebno kako najzahtevnijem turisti, tako i ljubiteljima ekstremnog turizma.

Kasandra plaže

Najveća vrednost ove turistička estinacije svakako je prelepo, čisto, toplo more i njene mnogobrojne plaže. Po pravilu more je čistije, bistrije i mirnije na istočnoj strani Kasandre, u Toroneoskom zalivu. Na zapadnoj strani poluostrva more je otvorenije prema Solunskom zalivu. Na toj strani se nalaze mirnija i pitomija mesta kao što su Siviri, Skala Furka i Lutra koja nude opušteniji vid odmora bez velike galame i vašarske atmosfere.

Hanioti apartmani
Hanioti apartmani
29 Aranžman/a
Pefkohori apartmani
Pefkohori apartmani
49 Aranžman/a
Polihrono apartmani
Polihrono apartmani
37 Aranžman/a
Kalitea apartmani
Kalitea apartmani
3 Aranžman/a
Afitos apartmani
Afitos apartmani
1 Aranžman/a
Nea Kalikratia apartmani
Nea Kalikratia apartmani
2 Aranžman/a
Siviri apartmani
Siviri apartmani
1 Aranžman/a
Furka apartmani
Furka apartmani
1 Aranžman/a
Lutra Apartmani
Lutra Apartmani
2 Aranžman/a