fbpx
Kalamici apartmani
Kalamici apartmani
4 Aranžman/a
Metamorfozis apartmani
Metamorfozis apartmani
7 Aranžman/a
Neos Marmaras apartmani
Neos Marmaras apartmani
18 Aranžman/a
Nikiti apartmani
Nikiti apartmani
6 Aranžman/a
Psakudija apartmani
Psakudija apartmani
2 Aranžman/a
Sarti apartmani
Sarti apartmani
61 Aranžman/a
Toroni apartmani
Toroni apartmani
11 Aranžman/a
Vurvuru apartmani
Vurvuru apartmani
1 Aranžman/a

Sitonija letovanje

Sitonija je drugi prst Halkidikija. U poslednjih nekoliko godina postala je vrlo popularna turistička destinacija za letovanje gostiju iz Srbije. Sitonija u ponudi ima sve veći broj apartmana i hotela različitih kategorija.  Obiluje prirodnim lepotama, divnim, peščanim plažama, slikovite male luke, mirna seoca i šumovite oblasti.  Za razliku od Kasandre, ovo poluostrvo obiluje prelepom netaknutom prirodom, planinama i obiljem dugih divljih peščanih plaža, sa tirkiznom bojom mora.

Sitonija uspeva da objedini tradicionalnu lepotu i gostoljubivost sa savremenim zadovoljstvima. Uživaćete u idiličnim, čistim plažama, uzbudljivim pejzažima, nizom ribarskih seoca i luka.  Karakteriše je kristalno cisto more, prelepe duge pešcane plaže, borova šuma, maskinjaci kao i veliki broj taverni. Ukoliko želite da istražite Sitoniju možete iznajmiti automobil i otkriti bezbroj skrivenih i divljih plaža, obici jedinstvene zalive i naparaviti pauzu na vidikovcu sa koga se pruža prelep pogled na more.

Sitonija plaže

Najveća atrakcija Sitonije svakako su bezbrojne plaže. Poznata je kao destinacija sa više od 77 plaža. Upravo iz tog razloga svakoga leta je posećuje sve veći broj turista koji se odluče da svoje letovanje ovde provedu. Ukoliko dođete svojim vozilom možete svakodnevno istraživati i posetiti neku drugu plažu. Do nekih plaža je moguće stići kolima. Do drugih, je potrebno auto ostaviti na glavnom putu i prašnjavom stazom, prateći znake stići do plaže. Kao i na većem delu Halkidikija, plaže su peskovite sa postepenim ulaskom u more. Neke su okružene stenama što je vrlo popularno kod putnika koji uživaju u ronjenju i ribolovu. Plaže koje su usaljene od glavnih saobraćajnica i do kojih je teže doći nemaju turističku ponudu. U tom slučaju sa sobom je potrebno poneti suncobrane, ležaljke ili peškire, dosta vode i užinu. Podrazumeva se da smeće koje napravite ponesete sa sobom. Zbog prelepih plaža, letovanje na Sitonije će ostati nezaboravno i u dugom sećanju.

Sitonija letovališta

Na istočnoj strani Sitonije nalaze se Sarti, Kalamici i Vurvuru. Na zapadnoj strani su Toroni, Neos Marmaras, Nikiti i Metamorfozis.