fbpx

Ostrvo Krf je danas jedno od najšarmantnijih grčkih ostrva. Istoimeni glavni grad ostrva predstavlja mešavinu venecijanske, francuske i kolonijalne britanske arhitekture, obezbeđenog zidinama i dvema tvrđavama. Zahvaljujući svom povoljnom geografskom položaju između Jonskog i Jadranskog mora nekada je predstavljao utočište velikih civilizacija. Danas je odredište velikog broja turista koji svake godine posećuju ovo mediteransko ostrvo. Mediteranska klima i visok standard života čine ovo ostrvo idealnim u svako doba godine. Prelepe plaže i priroda koja ih okružuje, veliki broj sunčanih dana, urbani centri, muzeji i festivali samo su deo kompletne turističke ponude ove destinacije.

Grad Krf

Istoimeni glavni grad ostrva je jedna velika znamenitost sa svoje dve tvrđave. Čuven je po bogatoj arhitekturi, uskim ulicama i trgovima, brojnim muzejima, galerijama, kafeima i restoranima. Zbog kulturno istorijskog nasleđa pod zaštitom je uneska od 2007. godine. U I sv. ratu grad je pružio utočište srpskoj vojsci i vladi u izgnanstvu na šta podsećaju srpska kuća i ostrvo Vido okruženo Plavom grobnicom. Zaštitnik grada je Sv.Spiridon, a istoimena crkva u centru čuva svetiteljeve mošti.
Najpopularnija letovališta na ostrvu su Guvia, Dasia, Ipsos, Kasiopi, Kavos, Moraitika i Agios Georgios. Po pravilu šljunkovite plaže se nalaze na istočnoj strani ostrva a peščane na zapadnoj.

Dasija apartmani
Dasija apartmani
3 Aranžman/a
Kasiopi apartmani
Kasiopi apartmani
4 Aranžman/a
Moraitika apartmani
Moraitika apartmani
3 Aranžman/a