fbpx

Lefkada je četvrto po veličini Jonsko ostrvo, nalazi se južno od Krfa. Ostrvo je sa kopnom povezano sprudom preko kojeg ide put sa rotirajućim mostom. Dobilo je ime po beloj boji krečnjačkih stena – lefka. Lefkada je jedinstveni dragulj Grčke sa gustim zelenim šumama okolnih planina, dugim peščanim plažama koje kruniše jonsko plavo more.

Na Lefkadi se nalaze neke od najlepših plaža Grčke i cele Evrope, među kojima je Egremni i Porto Katsiki. Zbog povoljnih vetrova centar je „kitesurfinga“ i „windsurfinga“, aktivnosti koje ostavljaju bez daha. Glavni grad ostrva Lefkas ima bogatu ponudu taverni, restorana, kafića i diskoteka koje omogućavaju nezaboravan noćni provod. Okružujega peščani sprud „Gyra“ ukrašen vetrenjačama.

Najpopularnija letovališta na Lefkadi su Nidri na istočnoj strani, Agios Nikitas na zapadnoj i Vasiliki na južnoj strani ostrva. Nidri je drugi po veličini i turističkom značaju grad na Lefkadi. Pored velikog broja studia i apartmana koji su u ponudi tu su i brojne taverne kafići i lokalne prodavnice. Nidri je i centar nautičkog turizma Lefkade. Agios Nikitas je staro ribarsko selo na zapadnom delu ostrva koje je zadržalo nekadašnji šarm. Kako zbog toga tako i zbog blizine najlepših plaža ostrva omiljeno je letovalište malog broja sretnika jer zbog ograničenog kapaciteta u sezoni se teško nalazi slobodan smeštaj.

Agios Nikitas apartmani
Agios Nikitas apartmani
2 Aranžman/a
Lefkas apartmani
Lefkas apartmani
1 Aranžman/a
Ligija apartmani
Ligija apartmani
4 Aranžman/a
Nidri apartmani
Nidri apartmani
15 Aranžman/a
Nikiana apartmani
Nikiana apartmani
1 Aranžman/a
Perigiali apartmani
Perigiali apartmani
3 Aranžman/a