fbpx

Olimpska regija, ili Pieria, nalazi se na severoistoku kontinentalnog dela Grčke. Na zapadu je oivičena planinom Olimp, mitološkim domom bogova. Glavni grad je Katerini, a široke peščene plaže se pružaju dužinom od 70 km u pravcu sever-jug.

Najpoznatija letovališta regije su Paralia i Leptokaria, koja zbog bogatih sadržaja privlače veliki broj turista. Regija je karkteristična po brojnim arheološkim i istorijskim lokalitetima, od kojih se izdvaja lokalitet Dion u podnožju Olimpa, 15 km od Katerinia, koje je nekada bilo jedno od kultnih mesta stare Grčke. Svojom prirodnom lepotom turiste oduševljava planina Olimp, koja je od 1985. godine proglašena Nacionalnim Parkom. Plaže u Olimpskoj regiji su peščane, uređene i čiste. Obale su pune kafića, radnji, taverni barova i noćnih klubova.

U Olimpska regija je klima blaga, a vazduh je bogat jodom što povoljno utiče na zdravlje. Region ima razvijenu turističku infrastrukturu tako da su u ponudi apartmani, vile i hoteli raznih kategorija. Kroz ovaj region prolaze važni putevi koji vode do okolnih velikih i važnih mesta kao što su Solun, Meteori i Kastoria itd. Pored Paralie i Leptokarie, ovde se nalaze i druga popularna mesta kao što su: Nei Pori, Olympic beach, Platamon.

Olimpska regija je prva turistička destinacija koju su počeli da posećuju turisti iz Srbije i zbog toga je najpopularnija. Dobro je saobraćajno povezana sa Srbijom i auto put stiže gotovo do samog letovališta. Spada među jeftinije i povoljnije turističke destinacije a zadovoljava sve potrebe prosečnog srpskog turiste: veligi broj raznovrsnog i povoljnog smeštaja, dobar provod, dobar šoping i zadovoljavajući sadržaji na plaži.

Leptokaria apartmani
Leptokaria apartmani
33 Aranžman/a
Litohoro apartmani
Litohoro apartmani
1 Aranžman/a
Makrijalos apartmani
Makrijalos apartmani
2 Aranžman/a
Nei Pori apartmani
Nei Pori apartmani
38 Aranžman/a
Olimpik Bič apartmani
Olimpik Bič apartmani
9 Aranžman/a
Paralia Katerini apartmani
Paralia Katerini apartmani
18 Aranžman/a
Platamon apartmani
Platamon apartmani
2 Aranžman/a