Barselona

Barselona, Španija

već od 559€

Opis destinacije

Smeštena na obali Mediteranskog mora, na severu španske obale, Barselona je kosmopolitski i moderan grad, koji umetnošću i kulturom kao da povezuje Španiju sa ostalim delom Evrope. Drugi po veličini grad Španije, zbog svoje dinamičnosti, blage klime i blizine plaža, postao je veoma omiljena destinacija milionima turista. Najinteresantniji je kontrast između veoma dobro očuvanih ostataka grada iz davnih vremena, naspram konstantnog menjanja, modernizovanja grada, velikog ulaganja i pomeranja granica u kulturi, umetnosti i arhitekturi. Sa tako izraženim mediteranskim karakterom, Barselona svojim stanovnicima, kao i turistima nudi mnogo aktivnosti i dešavanja upravo na svojim ulicama, na prelepom šetalištu Rambla, parkovima Monžuika, parku Guelj ili ispred velelepnih građevina, koje je u arhitektonsko nasleđe gradu ostavio najslavniji katalonski modernista - Antonio Gaudi.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
BARSELONA 
Izleti i posete: - ĐIRONA I FIGERAS - IZLET “TRI PARKA”  
4 dana (3 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 3*) – avionom 
Polazasci: 29. septembar (povratak 02. oktobar 2022) 
 20. oktobar (povratak 23. oktobar 2022) 
 24. novembar (povratak 27. novembar 2022) 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI
POLAZAKHOTELCENA PO OSOBIDOPLATA ZA
JEDNOKREVETNU SOBU
29. septembar 2022Hotel Viladomat589 EUR150 EUR
20. oktobar 2022Hotel Viladomat589 EUR150 EUR
24. novembar 2022Hotel Viladomat559 EUR120 EUR

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: aerodromske takse (55 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se  plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili poslovnicama ovlašćenih subagenata), prevoz avionom na relaciji Beograd–Barselona–Beograd (prevoznik  Air Serbia), smeštaj u hotelu kategorije tri zvezdice na bazi tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama, transferi na relacijama aerodrom–hotel i hotel– aerodrom u Barseloni prema programu; poludnevno panoramsko razgledanje grada, troškovi vodiča i organizovanja putovanja. 

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: fakultativni izleti i ulaznice, turistička taksa u iznosu od 3,1 evro po noći po osobi za boravak u  hotelu kategorije tri zvezdice (plaća se isključivo na recepciji), međunarodno putno zdravstveno osiguranje. 

FAKULTATIVNI IZLETI 
- Celodnevni izlet “Đirona i Figeras”. Cena: 75 evra. Odlazak i povratak na izlet je autobusom, uz slobodno vreme u Đironi nakon obilaska gradskog jezgra.  Ulaznica za muzej u Figerasu je uključena u cenu. 
- Poludnevna poseta parkovima Sjutadela, Tibidabo i etno selu “Pueblo Espanjol”. Cena: 60 evra. Odlazak i povratak na izlet je autobusom. Cene ulaznica su  uključene u cenu.  
- Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Španiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za  realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene ili sadržaja, a uz dogovor sa putnicima.  
Hotel VILADOMAT *** Barselona, Carrer de Viladomat, 197, 08015 Barcelona, telefon:+ 34 932 29 65 65, www.aa-hoteles.com. Hotel Viladomat je idealno lociran, u elitnom delu Barselone- Eišampli, na nekoliko minuta hoda od metro stanice (Hospital Clinic), a u neposrednoj blizini se nalazi i Trg Katalunja i Rambla. Sve sobe su sa klima uređajem, TV-om sa satelitskim programima, sefom, mini barom, WI FI internet konekcijom. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
1. dan BEOGRAD – BARSELONA Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Filip Travela u 04:00h. Let za  Barselonu u 06:30h (let JU 580). Dolazak u Barselonu u 09:10h. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Kolumbov  spomenik, Monžuik, Španski trg, Gran Via, Paseo de Grasia, kuća Batljo, kuća Pedrera, katedrala Sveta porodica “Sagrada  Familia”, Gotska četvrt... Transfer do hotela, smeštaj. Slobodno poslepodne. Noćenje. 

2. dan BARSELONA – ĐIRONA – FIGERAS – BARSELONA Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Đirona i Figeras”. Polazak za  Đironu, grad koji se nalazi na severo-istoku, u blizini granice sa Francuskom. Poseban šarm ovom gradu daju zidine, nastale  kao deo sistema odbrane, a koje datiraju još iz rimskog perioda. Sa kula koje su pretvorene u vidikovac, pruža se pogled na  
grad i okolinu. Obilazak grada: šetnja starim jezgrom grada, obilazak stare jevrejske četvrti, gotske katedrale... Slobodno  vreme. Nastavak putovanja do Figerasa i poseta Teatru - muzeju Salvadora Dalija. Muzej Salvadora Dalija smešten je u  njegovoj porodičnoj palati, a izložbu koja je kompilacija umetnikovih radova iz raznih perioda, postavio je sam maestro.  Povratak u Barselonu. Noćenje. 

3. dan BARSELONA Doručak. Poludnevna fakultativna poseta parkovima Sjutadela i Tibidabo i etno-selu “Pueblo Espanjol”.  Sjutadela je park nastao u 19. veku kao jedina zelena površina u gradu. Danas, pored jezera, nekoliko muzeja i čuvene  fontane koju je dizajnirao Antonio Gaudi, ovaj park je poznat i po zoološkom vrtu. Odlazak do najviše tačke Barselone,  vidikovca Tibidabo, odakle se pruža pogled na čitav grad. Panorama modernističke crkve neogotskog stila “Sagrat Kor”.  Odlazak do etno sela i poseta muzeju na otvorenom. Selo je nastalalo 30-ih godina 20. veka kao izložba koja je trebalo da  objedini i prikaže osnovne karakteristike i raznolikost arhitekture raznih oblasti u Španiji. Noćenje.  

4. dan BARSELONA – BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom pored Barselone. Let za Beograd u  20:40h (JU 585). Dolazak u Beograd u 23:10h.

- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke, na dan uplate. 

- Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15
dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

Plaćanje može biti:

- Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master,, Maestro i Dina).

- Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije

FT

Organizator putovanja je turistička agencija Filip Travel, broj licence OTP 113/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Filip Travel. OUP

Pošaljite upit

Sve cene i podaci na sajtu su informativnog karaktera. Za zvaničnu ponudu pozovite nas, pošaljite upit putem kontakt forme, pišite nam na email ili nas posetite na našoj adresi.