Istanbul

Istanbul, Turska

već od 169€

Opis destinacije

ISTANBUL – veličanstveni megapolis koji se prostire na dva kontinenta, nekadašnja prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog. Leži na Bosforu koji odvaja evropski deo Turske od njenog azijskog dela. Prvo je bio poznat kao Vizantion, kasnije kao Konstantinopolis i konačno kao Istanbul. Ne propustite da upoznate najslavniju građevinu Aja Sofiju koju je u 6 veku podigao imperator Justinijan i koja je služila kao najveći hrišćanski hram na svetu. Danas je najpoznatiji muzej u Turskoj. Istanbul godišnje privuče milione turista koji žele videti njegove znamenitosti, osetiti njegov kosmopolitski duh i odličan provod koji je u ovom gradu zagarantovan.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ISTANBUL 
6 dana (3 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 3* ) – autobusom  

CENA PUTOVANJA PO OSOBI
TERMINHOTELCENA PO OSOBISPECIJALNA PONUDA DO 20.08.2022.DOPLATA za
jednokrevetnu sobu
19.10 – 24.10.2022.HOTEL 3*169 evra149 evra50 evra
09.11 – 14.11.2022.HOTEL 3*169 evra149 evra50 evra
07.12 – 12.12.2022.HOTEL 3*169 evra149 evra50 evra

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: 
- Prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom) na navedenoj relaciji 
- Tri noćenja sa doručkom u hotelu kategorije tri zvezdice 
- Panoramsko razgledanja grada po programu
- Usluge vodiča 
- Troškovi organizovanja putovanja.  

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:  
- Fakultativni izleti  
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.  

UMANJENJA 
- Umanjenje za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10%. (isključivo na upit) ● Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 15%. (isključivo na upit) 

OPCIONE DOPLATE 
- Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta 
- Doplata za dodatno sedište: 80 evra 

FAKULTATIVNI IZLETI 
- Poludnevni izlet autobusom “Palata Topkapi, Aja Sofija”, Plava džamija, antički hipodrom” Cena: 45 evra. U cenu je uključeno: prevoz  autobusom, ulaznice i usluge lokalnog vodiča na našem jeziku  
- Poludnevni izlet autobusom i brodom “krstarenje Bosforom” Cena: 25 evra. U cenu je uključeno: vožnja brodom po Bosforu (oko sat i  po), prevoz autobusom i usluge lokalnog vodiča. 
- Tursko veče -večera u nacionalnom restoranu uz muzički program Cena: 35 evra 
- Obilazk Dolmabahče palate Cena: 35 eura – Transfer, ulaznica i vodič na srpskom jeziku. 
Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Turskoj. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju ovih  izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuje uz korigovanje cene. 
- Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i  redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i verskih praznika )na određenoj destinacij, kada neki od lokaliteta,  muzeja ili tržnih centara ne rade.  

Hotel Kecik *** - Nalazi se u starom delu grada (oblast Laleli), u blizini svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran i bar. Svaka soba  poseduje kupatilo (tuš/wc), TV, telefon, klima uređaj, minibar. Doručak-kontinetalni švedski sto. 

Hotel Q Lalei *** - Nalazi se u starom delu grada (oblast Laleli), u blizini svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran i bar. Svaka soba  poseduje kupatilo (tuš/wc), TV, telefon, klima uređaj. Doručak-kontinetalni švedski sto. 

Hotel Benler*** - Nalazi se u starom gradskom jezgru u centralnom delu Istanbula, na 1,5 km od Bazilike Cisterne i Fatihove  džamije. Sve sobe imaju besplatan WiFi i satelitsku televiziju. Takođe poseduje kupatilo (tuš/wc), TV, telefon, klima uređaj. Doručak kontinetalni švedski sto. 

Hotel Blue Marmaray*** - Nalazi se na dobroj lokaciji u četvrti Fatih u Istanbulu, na 1,5 km od Sulejmanove džamije i na po 2,5 km od  Konstantinovog stuba i Pijace začina. Hotel ima restoran i bar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/wc), TV, telefon, klima uređaj, minibar.  Doručak-kontinetalni švedski sto. 
Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije. 
1.dan BEOGRAD – ISTANBUL 
Sastanak putnika u Beogradu u 15:00 sati. Polazak autobusa u 15:30. Polazak iz Niša oko 19:00 sati. Noćna vožnja kroz Bugarsku do  Istanbula. 

2.dan ISTANBUL 
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim satima. Po dolasku, panoramsko razgledanje grada: staro gradsko jezgro - gde se nalaze Hipodrom,  Plava džamija, Aja Sofija i palata Topkapi; bulevar Ataturk, Valensov akvadukt, džamija Sulejmana Veličanstvenog, džamija Mehmed paše  Sokolovića, Misirli čaršija, železnička stanica Sirkedži (stanica Orijent ekpresa), prelazak preko Zlatnog roga preko mosta Galata, trg Taksim,  rezidencijalni kvart Bešiktaš…Prelazak na azijsku stranu Istanbula, preko mosta na Bosforu, kraći odmor kod vidikovca Čamlidža. U povratku  u evropski deo grada, vožnja obalom Bosfora. Smeštaj u hotel. Noćenje.  

3.dan ISTANBUL 
Doručak. Pre podne, fakultativni izlet autobusom i pešice .“Palata Topkapi, Aja Sofija, Plava džamija, antički hipodrom”. Poseta palate  Topkapi sa nekoliko stotina prostorija, izgradjenoj na jednom od sedam istanbulskih brežuljaka. Iz ove palate sa očaravajućim pogledom na  Zlatni rog, Bosfor i Mramorno more, turski sultani su od 1465. gotovo četiri veka, upravljali ogromnim Otomanskim carstvom. Topkapi je  pretvoren u muzej sa bogatim kolekcijama nakita, oružja, odeće i porcelana. Obilazak Aja Sofije ili Crkve svete mudrosti, jednog od  najmonumentalnijih hramova ikada izgrađenih u svetu, nemerljive arhitektonske i umetničke vrednosti. Podignuta je u doba cara  Justinijana i posvećena je Hristu, pretvorena je u džamiju po zauzimanju Carigrada od strane Turaka (1453) kada su joj dodat četiri  minareta. Obilazak džamije sultana Ahmeta III, poznate kao Plava džamija zbog jedinstvene unutrašnje dekoracije – oko 20.000 keramičkih  pločica sa motivom cveta lale. Antički hipodrom ili Konstantinov hipodrom je bio središte društvenog života. Slobodno vreme za  individualni obilazak Kapali čaršije. U večernjim satima fakultativni odlazak u nacionalni restoran “Gar”- Tursko veče. Noćenje. 

4.dan ISTANBUL 
Doručak. Pre podne, poludnevni fakultativni izlet autobusom i brodom “Vaseljenska patrijaršija i krstarenje Bosforom”. Poseta Carigradskoj  patrijaršiji čije se sedište nalazi u crkvi sv.Đorđa na obali Zlatnog roga, u nekadašnjem grčkom kvartu Fanar. Nakon obilaska, vožnja  autobusom do pristaništa i ukrcavanje na brod. Jednoipočasovno krstarenje Bosforskim moreuzom između evropskog i azijskog dela  Istanbula, koji je u najužem delu širok samo 660 metara. Tokom krstarenja se vide znamenitosti kao Zlatni trg, Galata most, Dolmabahče  palata, Bešiktaš, Ortokoj kvart, Devojačka kula. Po završetku krstarenja odlazak do trga Taksim u novom evropskom delu Istanbula, gde se  nalazi čuvena ulica Istiklal. Slobodno vreme. Individualni povratak u hotel ili fakultativni obilazak palate Dolmabahče. Izgrađena kraj  Bosfora sredinom 19. veka, Dolmabahče je bila zvanična rezidencija sultana. Okružena je prekrasnim vrtom, ima 285 soba, 43 salona, šest  hamama i raskošan enterijer sa oko 600 umetničkih slika. Iz nje je u izgnanstvo otišao poslednji otomanski sultan Mehmed VI i u njoj se  okončao život oca turske nacije Mustafe Kemala Ataturka. Po završetku krstarenja odlazak do trga Taksim u novom evropskom delu  Istanbula, gde se nalazi čuvena čuvena ulica Istiklal. Slobodno vreme. Individualni povratak u hotel. Noćenje.  

5.dan ISTANBUL – BEOGRAD  
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme. U poslepodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Bugarsku prema  Beogradu. 

6.dan BEOGRAD  
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. 
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke, na dan uplate. 

- Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15
dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

Plaćanje može biti:

- Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master,, Maestro i Dina).

- Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije

FT

Organizator putovanja je turistička agencija Filip Travel, broj licence OTP 113/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Filip Travel. OUP

Video

Pošaljite upit

Sve cene i podaci na sajtu su informativnog karaktera. Za zvaničnu ponudu pozovite nas, pošaljite upit putem kontakt forme, pišite nam na email ili nas posetite na našoj adresi.