Jordan

više destinacija, Jordan

već od 950€

Opis destinacije

Glavni grad Jordana je Aman, a zemlju naseljava nešto više od 5 miliona stanovnika. Čuveni Lorens od Arabije predvodio je arapsko stanovništvo u velikim bitkama protiv Otomanske imperije. Nećemo propustiti priliko da vas povedemo i u nestvarnu Wadi Rum pustinu, koju zovu i „Dolina Meseca“ i koja će vam zauvek ostati u pamćenju.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Datum polaska:
06. 11. 2022
20. 11. 202
24. 12. 2022

Regularna cena
1.050,00 EUR
First minute
Važi za sve prijave do 03.10.2022.
950,00 EUR
Promo cena
Važi za sve prijave do 22.08.2022.
829,00 EUR

Cena iključuje
- Kompletna organizacija i usluge predstavnika na destinaciji
- Svi transferi od aerodroma do smeštaja, od smeštaja do aerodroma i između gradova prema planu i programu puta
- Avio karta sa svim taksama na relaciji Budimpešta-Aman-Budimpešta, sa 10kg čekiranog prtljaga.
- Smeštaj Jordan ** / ***
- Hotel u Amanu  / 
- Hotel Wadi Musa  / 

Cena ne uključuje
- Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
- Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
- Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
- Viza za Jordan
- Doplata za dodatni prtljag do 20kg - do 55eur po pravcu

Fakultativni izleti

Džeraš (Jerash)
Cena: 60,00 EUR
Jedan je od najposećenijih lokaliteta u Jordanu, posle Petre i Wadi Rum pustinje. Antički grad koji krije tragove naseljenosti od pre 6500 godina. Zlatno doba grada bilo je za vreme vladavine Rimljana pa je i danas jedno od najbolje očuvanih provincijskih gradova starog Rima. Ovo izuzetno vredno nasleđe, kombinacija uticaja stare Grčke, Rima, Mediterana i Orijenta, otkriveno je pre 70 godina i mesto je vekovnog prožimanja istoka i zapada. Danas je moderan grad sa oko 50.000 stanovnika, većinom Arapa, Palestinaca, Kurda i Jermena. Kao i svi drugi gradovi u Jordanu, neverovatno je mesto gde možete uživati u skladu i mešavini kultura i naroda istoka. 

Fakultativni dvodnevni izlet u Petru
Cena: 115,00 EUR
Smeštena između Crvenog i Mrtvog mora i naseljena od praistorijskih vremena sve do 7. veka; glavni grad Nabatejaca u izrezbaren u steni; u vreme helenističkog i rimskog doba, postao je glavni karavan centar za tamjan Arabije, svilu iz Kine i začine Indije; raskrsnice između Arabije, Egipta i Sirije. Petra je poluizgrađena, polu izrezbarena u kamenu, a okružena je planinama prožetim prolazima i klisurama. Genijalan sistem upravljanja vodama omogućio je ekstenzivno rešavanje suštinski sušnog područja tokom vladavine Nabatejaca, Rima i Vizantijskog perioda. To je jedna od najbogatijih i najvećih arheoloških nalazišta na svetu postavljena u dominantnom pejzažu peščara. Izvanredna univerzalna vrijednost Petre nalazi se u arhitekturi grobnica i hramova; ostatcima kanala, tunela i brana za preusmeravanje vode koje su se kombinovale sa ogromnom mrežom cisterni i rezervoara koji su sakupljali sezonske kiše; kao i obimni arheološki ostaci - hramovi, crkve i druge javne zgrade. Mešavina helenističkih arhitektonskih fasada sa tradicionalnim izrezbarenim u kamenu hramovima/grobnicama Nabatejaca - uključujući Trezor, grobnicu Urn, grobnicu Korintan i Deir ("manastir") - predstavlja jedinstveno umetničko dostignuće i izuzetnu arhitektonsku celinu prvih vekova pne. Raznovrsni arheološki ostaci i arhitektonski spomenici od praistorije do srednjovekovnog perioda nose izuzetno svedočanstvo o sada izgubljenim civilizacijama koje su nasleđivale jedna drugu na ovoj lokaciji.Trajanje izleta je 2 dana. Cenu uljučuje: transferi, lokalni vodič i ulaznice prema planu i programu fakultativnog izleta.

Trajanje izleta: 2 dana

U cenu su uljučeni: transferi, lokalni vodič i ulaznice

Fakultativni dvodnevni izlet u Wadi Rum pustinju
Cena: 130,00 EUR
Wadi Rum se naziva I ,,Dolina Meseca“ baš zbog njenih nestvarnih pejzaža koji ne izgledaju baš ovozemaljski. Ova pustinja se nalazi nedaleko od granice sa Saudijskom Arabijom. U Wadi Rum-u se prožimaju i smenjuju pejzaži poput uskih klanaca, prirodnih lukova pa sve do vrtoglavih litica, pustinjskog rastinja i pećina. Ponegde je pesak žut, negde jarko narandžast a negde je teren prekriven sitnim kamenjen. Sam naziv Wadi Rum u prevodu znači uzdiguta dolina, a najviša tačka u pustinji je planina Um Dami i visine je 1800 metara. Trajanje izleta je 2 dana. Cenu uključuje: prevoz, lokalni vodič, ulaznice, prenoćište u kampu, večera i doručak, jahanje kamila i vožnju džipovima.           

Trajanje izleta je 2 dana 

Plan i program izleta:

U cenu je uključeno: prevoz, lokalni vodič, ulaznice, prenoćište u kampu, večera i doručak.

U cenu nisu uključeni individualni troškovi kao ni individualno iznajmljivanje džipa, kamile  ili balona 

Fakultativni izlet Akaba kruzing
Cena: 60,00 EUR
Dvočasovno krstarenje zalivom Crvenog mora izmedju Jordana, Izraela, egipta i Saudijske Arabije. Posećujemo prvi svetski podvodni vojni muzej, gde se nalaze potopljeni brodovi, tenk i dve letelice. Ručamo na brodu. Cena uključuje: prevoz, lokalni vodič, krstarenje, ručak na brodu uz bezalkoholno piće.     

Hotel ** 
Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.
Hotel 2* je smeštajni objekat koji raspolaže 1/2 sobama. Sve sobe poseduju TWC. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak). 

Hotel
Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.
Hotel je smeštajni objekat koji raspolaže 1/2 sobama. Sve sobe poseduju TWC. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. Imena hotela biće potvrđeni po formiranju grupe, a najkasnije nedelju dana pred put.  

Hotel *** 
Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.
Hotel ***  je smeštajni objekat koji raspolaže 1/2 sobama sa privatnim kupatilom. Sobe poseduju TWC. 

Dan 1: Okupljanje grupe i polazak
Okupljanje grupe i transfer do aerodroma u Budimpešti. 

Dan 2: Fakultativni izlet Džeraš.
Let iz Budimpešte za Aman u popodnevnim časovima. Dolazak u Aman. Mogućnost fakultativnog obilaska grada Jeresh. Povratak u Aman. Noćenje.

Dan 3: Planina Nebo, Mrtvo more i putovanje za Wadi Musu
U jutarnjim satima napuštamo smeštaj i polazimo za Wadi Musa. Usputno stajanje i obilazak Planine Nebo, mesto odakle je prvi put Mojsije video Obećanu Zemlju. Nastavak putovanja i obilazak Mrtvog mora, najneobičnijeg na svetu, jezera koje godinama privlaci hiljade turista i celog sveta. Aristotel je pisao o izvanrednim svojstvima njegove vode, a egipatska kraljica Kleopatra ga je dobila na poklon od Marka Antonija. Dubinom od 416m ispod nivoa mora, predstavlja najnižu tačku na zemlji. Koncentracija soli u vodi je najviša na svetu oko 30%, skoro osam puta više od saliniteta ostalih mora i okeana. Nastavak putovanja za Wadi Musa. Noćenje.

Dan 4: Fakultativni izlet - Petra
Fakultativni dvodnevni izlet u Petru. Obilazak grada u steni, kraljevskih grobnica i riznica u pećinama. Prolazak kroz kanjon Sik, brojna pećinska svetilišta, pozorište, slavne grobnice kraljevske porodice, isklesane u steni...  Danas je na listi Unesko kulturne baštine i privlači putnike iz svih delova sveta. 

Dan 5: Nastavak fakultativnog izleta u Petru
Nastavak fakultativnog izleta - obilaska Petre i uživanje u čarima Bliskog Istoka. 

Dan 6: Fakultativni izlet - Wadi Rum
Fakultativni izlet u Wadi Rum pustinju, skoro pa netaknutu od strane ljudske ruke. Uživamo u nestvarnim predelima peščane i kamene pustinje, pešačimo, jašemo kamile… 

Dan 7: Transfer do Akabe.
Nakon izlaska Sunca u pustinji ispijamo čaj i krećemo ka Wadi Musa. Vožnja do Akabe. Fakultativni izlet Akaba kruzing- dvočasovno krstarenje zalivom Crvenog mora izmedju Jordana, Izraela, Egipta i Saudijske Arabije. Posećujemo prvi podvodni vojni muzej, gde se nalaze potpljeni brodovi, tenk i dve letelice. Ručamo na brodu. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 8: Amman city tour
Napuštamo smeštaj u jutarnjim satima. Transfer do Amana- obilazak grada. Aman, glavni grad Kraljevine Jordan. U gradu živi nešto više od 4 miliona stanovnika i smatraju ga najliberalnijim gradom u arapskom svetu. Broj turista je i dalje mali ali u poslednjim godinama se povećava. Bogato nasleđe i duh istoka sve više privlače pažnju putnika širom sveta. Grad koji je stvoren za istraživanje i uživanje u čarima Istoka. Obilazimo čuvenu Citadelu, smeštenu na jednom od sedam brda Amana sa koje se pruža neverovatan pogled na sam grad. Obilazimo hramove, muzej, Omayyad palatu i brojne druge lokalitete. Izlet nastavljamo vožnjom do čuvenog Rimskog Teatra u samom srcu grada pa nas ovaj dan nekako šeta između Rima i Akropolja dok koračate sokacima pustinjskog grada Istoka. Upoznavanje sa ulicama glavnog grada Jordana nastavljamo vožnjom i posetom džamiji Kralja Abdulaha, pa sve do povratka u “Novi Aman” i šetnju čuvenom ulicom duge “Rainbow Street”. Nezaboravno iskustvo! Noćenje.

Dan 9: Kraj putovanja.
Transfer do aerodroma u večernjim satima. Let za Budimpeštu. Ranojutarnji let za Budimpeštu. Transfer do Beograda. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.
Prilikom prijavljivanja plaća se 200 € u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, najkasnije 3 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

JT

Organizator putovanja je turistička agencija Jungle Tribe, broj licence OTP 162/2020 kategorija licence A35. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Jungle Tribe.

Video

Pošaljite upit

Sve cene i podaci na sajtu su informativnog karaktera. Za zvaničnu ponudu pozovite nas, pošaljite upit putem kontakt forme, pišite nam na email ili nas posetite na našoj adresi.