Informacije

  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Termini:
11.10.2022.
11.11.2022.
20.01.2023.

Smeštaj
Smeštaj na Kubi + Ostalo
Kompletna organizacija i usluge predstavnika agencije na destinaciji

Regularna cena
1.590,00 EUR
First minute
Važi za sve prijave do 01.10.2022.
1.490,00 EUR

Cena uključuje
- Avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd – Havana – Beograd, u ekonomskoj klasi sa presedanjem, sa 23kg čekiranog i 7kg ručnog prtljaga
- Svi transferi od aerodroma do smeštaja, od smeštaja do aerodroma i između gradova prema planu i programu puta
- Smeštaj na Kubi
- Smeštaj u casa particulares (privatne sobe) na bazi 6 noćenja u Havani (dvokrevetne i trokrevetne sobe)
- Smeštaj u casa particulares (privatne sobe) na bazi 5 noćenja u Trinidadu (dvokrevetne i trokrevetne sobe)
- Smeštaj u hotelu na bazi 3 noćenja sa all inclusive uslugom u Varaderu (dvokrevetne i trokrevetne sobe)
- Kompletna organizacija i usluge predstavnika agencije na destinaciji

Cena ne uključuje
- Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
- Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
- Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike

Fakultativni izleti

Obilazak Centralne i Stare Havane i vožnja kabrioletima
Cena: 55,00 EUR
Krećemo u fakultativni obilazak Havane. Prvo obilazimo delove Centralne Havane, koji su pod zaštitom UNESCO-A, upoznajemo se sa načinom života Kubanaca. Pijaca, igranje domina na ulici, deca koja žele da se slikaju, a čiji osmeh ne možemo da odbijemo... Videćemo četiri glavna trga Havane, a zatim se zaputiti ka staroj Havani. Panoramski obilazak ćemo započeti u kabrioletima  gde ćemo proći pored najznačajnijih delova grada, a na kraju ćemo napraviti prelepe fotografije za pamćenje! 

Vinjales
Cena: 70,00 EUR
Dolina Vinjales poznata je po svom izvarednom kraškom pejzažu u kojem tradicionalne metode poljoprivrede, posebno duvana, ostaju nepromenjene i kao takva nalazi se pod zaštitom UNESCO-a. Čitava regija čuva svoju bogatu tradiciju u arhitekturi, u svojim zanatima i načinu života. Poseta Vinjalesu pomoći će nam da se bliže upoznamo sa ruralnom okolinom i predivom prirodom. Vinjales je ukrašen šarenolikim kućama, kao i Mogota planinama. Udaljen je od Havane 184 km te mi sam put upotpunjujemo na stajališu Las Barrigonas, poznato po čuvenim Trudnim palmama. Posebna vrsta palme karakteristična samo za Kubu. Prva stanica u Vinjalesu je svakako Indijanska pećina, koju obilazimo uz pomoć lokalnog vodiča. Na motornim čamcima razgledamo unutrašnjost pećine i fotografišemo predivni izlazak iz pećine i prirodu. Zajedno nastavljamo put ka poznatoj dolini duvana, gde učimo kako se taj duvan obrađuje i sprema za pravljenje cigara. Posećujemo lokalnu kuću, u kojoj nam domaćin pokazuje kako se motaju cigare a mi sami imamo priliku da ih probamo. Ukoliko budemo želeli zajedno možemo da odemo u jedan od predivnih paladara i da probamo pravu seosku hranu. Na putu nazad do Havane, stajemo na vidikovcu odakle se najbolje vidi dolina Vinjales i Mogota planine idealno mesto za fotografije. Cena izleta uključuje prevoz, ulaznicu u pećinu, lokalnog vodiča i posetu lokalnoj kući.

Hemingvejeva kuća i Fusterland
Cena: 55,00 EUR
Hemingvejeva kuća i Fusterland - Ernest Hemingvej, slavni pisac XX veka, proveo je jedan deo svog života uživajući u svojoj kući nedaleko od Havane. Posećujemo  kuću gde se upoznajemo sa njegovim zanimljivim životom. Da li ste znali da je imao preko 40 mačaka? Da je učestvovao u 4 rata? Da se groblje njegovih pasa nalazi baš na tom imanju? Nećemo Vam sve otkriti ali tačno je da je Hemingvej bio interesnta ličnost i da je za sobom ostavio mnoga velika dela. U kući se nalazi i kolekcija njegovih knjiga, iz tog raloga u kuću ne može da se uđe, već su čitave prostorije vidljive sa vrata i prozora. Dan nastavljamo i dalje u duhu umetnosti, gde krećemo ka Fusterlandu, urbanom umetničkom projektu koji broji više od 80kuća u gradu Jaimanitasum na čijem čelu je Hose Antonio Rodrigez Fuster, kubanski grnčar, slikar, crtač i graver. Cena izleta uključuje: ulaznicu u muzej i transfere.

Las Terrazas
Cena: 75,00 EUR
Ovaj fakultativni izlet započinjemo vožnjom do provincije Pinar del Rio u kom se nalazi i mesto Las Terrazas. Las Terrazas prestavlja jedno od prirodnih lepota Kube, a UNESCO ga je 1985. proglasio rezervatom biosfere. Dolazak u Las Terrazas je poput ulaska u intenzitet divnih divljih mesta gde ljudi i priroda postaju jedno. Po dolasku očekuje nas koktel dobrodošlice na imanju Kuruhej (Rancho Curujey). Nakon toga sledi poseta plantaži kafe Buenavista, delimično obnovljenoj farmi iz 19. veka gde imamo priliku da naučimo više o istoriji uzgoja kafe. Pešačkom turom glavnim ulicama zajednice stupamo u kontakt sa toplim i gostoljubivim meštanima, a posle ručka očekuje nas vreme za kupanje u kristalno čistim vodama reke San Huan okružene zimzelenim šumama. Cena izleta uključuje: transfer, lokalnog vodiča, ručak.

Obilazak Trinidada i Ankon plaža
Cena: 35,00 EUR
Grad Trinidad osnovan je u ranom 16. veku. Šarenoliki gradić zadržao je svoju autentičnost i smatra se najočuvanijim gradom na Kubi. Obilazimo poznati trg Plaza Mayor, Casa de la Musica, mesto okupljanja lokalaca, Muzej borbe protiv bandita, Istorijski muzej i mnoge druge znamenitosti Trinidada. Gotovo jednočasovni obilazak grada upotpunjujemo odlaskom na plažu Ankon. Prelepa peščana plaža koja se nalazi na istoimenom poluostrvu i izlazi na Karipsko more. Cena izleta uključuje prevoz do plaže.

Treking Guanayara
Cena: 65,00 EUR
Izlet za prave ljubitelje prirode. Guanyara park nalazi se u planini Topes de Collantes. Do same planine stižemo ruskim otvorenim kamionima, iz kojih savršeno možemo da vidimo čitavu prirodu. Naše prvo stajalište je vidikovac sa kog se pruža pogled na Trinidad, Karipsko more i šećernu dolinu. Kamionom nastavljamo do Casa de la Café, muzej kafe. Lokalni vodič nam priča o tradicionalnoj proizvodnji kafe i pokazuje nam sprave koje su se nekada koristile. Sami imamo priliku da probamo neke od njih. Nakon ispijanja kafe, nastavljamo dalje do parka i naša šetnja može početi. Upoznajemo se sa biljnim i životinjskim vrstama samog parka. Ukoliko budemo imali sreće možemo da vidimo i Tocororo, nacionalnu pticu Kube. Šetnja parkom prilagođena je za sve uzraste,i duga je 4km, na pola puta pravimo pauzu da se osvežimo u prirodnom bazenu  i nastavljamo dalje uz reku Guanayaru. Cena izleta uključuje vodiča, prevoz i ručak.

Ostrvo Iguana
Cena: 75,00 EUR
Ostrvo Iguana je malo ostrvo u sred Karipskog mora, koje krasi beli pesak, palme i glavni stanovnici Iguane. Do ostrva se stiže katamarnom u gotovo dvočasovnoj vožnji po tirkiznom Karipskom moru. U blizini ostrva nalazi se i koralni greben koji ćemo imati priliku da istražimo snorkelingom kako bismo se upoznali i sa vodenim svetom na jugu Kube. Nakon završenog ronjenja nastavljamo ka ostrvu. Iguane nas čekaju na samom ulazu, mi ih hranimo, pravimo selfi sa njima i uživamo u pravom malom raju. Na ostrvu se nalaze se i drveće mangrova. U korenju mangrova često možemo naći i skrivene školjke, savršen dodatak za naše fotografije.

Cena izleta uključuje prevoz do marine, voznja katamarnom i ručak na ostrvu.

Farma krokodila i Guama snorkeling
Cena: 100,00 EUR
Farma krokodila i Guama snorkeling - Poseta farmi krokodila, odgovornoj za očuvanje i razmnožavanje različitih vrsta ove životinje, simbola ovog regiona. Vožnja brodom i poseta replici sela Taina, mesto gde možemo videti živopisne skulpture kubanske umetnice Rite Longe. Skulpture predstavljaju indijanska plemena u svojim dnevnim ritualima, od pecanja i lova pa sve do  religioznih ceremonija. Posle posete ovom selu, put nastavljamo do plaže Punta Perdiz gde uživamo i ronimo, a na kraju odmaramo uz ručak. Cena izleta obuhvata prevoz, lokalnog vodiča i ručak.

Safari Kajo Blanko
Cena: 85,00 EUR
Vožnja katamaranom gde se mogu videti sve čari i lepote kubanskog mora! Dolazak na Kajo Blanko plažu i odmaranje na rajskim plažama uz neizostavni snorkeling i ručak pored more sa tipičnim morskim specijalitetima. Cena izleta obuhvata prevoz, lokalnog vodiča, ručak, piće i užinu na brodu.
Casas particulares
Gesthaus (Guesthouse) ili Casa partucular na Kubi je smeštajni objekat koji se nalazi u posedu kubanskih porodica. Namenjen je turistima kojima komfor nije u prvom planu i koji bi želeli da dožive Kubu na autentičan način. Sobe su dvokrevetne. Najčešće, dve dvokrevetne sobe dele jedno kupatilo, ali postoji mogućnost da soba ima sopstveni TWC. Smeštaj se nalazi su centru gradova koji se obilaze. Usluga je na bazi noćenja.

Memories Varadero 
Memories Varadero je hotel sa 4* prema lokalnoj kategorizaciji. Smeštaj raspolaže bazenom u svom kompleksu. Hotel raspolaže dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. Smeštaj na bazi noćenja sa all inclusive uslugom. 
Sajt
https://www.memoriesresorts.com/resort/memories-varadero-beach-resort
Dan 1: Okupljanje grupe i polazak
Okupljanje na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre leta. Let iz Beograda u 20:15h (TK 1084) sa presedanjem u Istanbulu. Dolazak u Istanbul u 23:05h po lokalnom vremenu.

Dan 2: Havana
Konekcija na let. Let za Havanu u 02:10h (TK 183). Dolazak u Havanu u 07:45h. Transfer sa aerodroma do smeštaja. Prvi dan na Kubi odmaramo i upoznajemo se sa magijom Kariba. Fakultativno idemo na plažu Santa Maria, jednu od plaža koje se nalaze na 15km od Havane. Uživamo u tirkiznom moru, ležimo ispod palmi na belom pesku i slušamo muziku lokalnih muzičara. Povratak u Havanu. 

Dan 3: Fakultativni izlet - Obilazak Centralne i Stare Havane i vožnja kabrioletom
Krećemo u fakultativni obilazak Havane. Prvo obilazimo delove Centralne Havane, koji su pod zaštitom UNESCO-A, upoznajemo se sa načinom života Kubanaca. Pijaca, igranje domina na ulici, deca koja žele da se slikaju, a čiji osmeh ne možemo da odbijemo... Videćemo četiri glavna trga Havane, a zatim se zaputiti ka staroj Havani. Panoramski obilazak ćemo započeti u kabrioletima  gde ćemo proći pored najznačajnijih delova grada, a na kraju ćemo napraviti prelepe fotografije za pamćenje!

Dan 4: Fakultativni izlet - Vinjales
Fakultativni izlet - Vinjales, ruralni predeli Kube. Obilazimo plantaže duvana i šećerne trske, sušare duvana, zatim odlazimo u kuću jedne porodice koja živi u ovom selu, gde nam naš domaćin pokazuje na koji način se prave kubanske cigare, a domaćica sprema kafu od upravo ubranih zrna u okolini. Nakon ručka u lokalnom seoskom restoranu idemo u obilazak Indijanske pećine u oblasti koja je pod zaštitom UNESCO-a zato što ovakve stene postoje samo ovde i na još par mesta u svetu. Kroz pećinu prvo malo pešačimo, a zatim se ukrcavamo u čamac koji nas vozi po reci unutar pećine i nakon vožnje izvozi iz nje. Večernji povratak u Havanu. 

Dan 5: Fakultativni izlet - Kuća Ernesta Hemingveja i Fusterland
Fakultativni izlet - kuća Ernesta Hemingveja. Na ovom izletu dobićete potpunu sliku o celokupnom životu čuvenog pisca, saznaćete zašto je on odlučio da provede veliki deo svog života u okolini Havane, videćete njegove lične predmete i čuti o njegovoj tragičnoj smrti. Nakon posete Finka Vige, odlazimo do Fusterlanda. Urbanog umetničkog kompleksa od 80 kuća u gradu Haimanitas. Nakon obilaska ovog živopisnog stecišta kubanskog slikara, gravera, crtača i grnčara, vraćamo se u Havanu. Slobodno vreme. 

Dan 6: Fakultativni izlet - Las Terazzas
Fakultativni izlet - Las Terazzas. Ovaj fakultativni izlet započinjemo vožnjom do provincije Pinar del Rio u kom se nalazi i mesto Las Terrazas. Las Terrazas prestavlja jedno od prirodnih lepota Kube, a UNESCO ga je 1985. proglasio rezervatom biosfere. Dolazak u Las Terrazas je poput ulaska u intenzitet divnih divljih mesta gde ljudi i priroda postaju jedno. Po dolasku očekuje nas koktel dobrodošlice na imanju Kuruhej (Rancho Curujey). Nakon toga sledi poseta plantaži kafe Buenavista, delimično obnovljenoj farmi iz 19. veka gde imamo priliku da naučimo više o istoriji uzgoja kafe. Pešačkom turom glavnim ulicama zajednice stupamo u kontakt sa toplim i gostoljubivim meštanima, a posle ručka očekuje nas vreme za kupanje u kristalno čistim vodama reke San Huan okružene zimzelenim šumama. 

Dan 7: Slobodan dan u Havani
Slobodan dan za uživanje u ovom magičnom gradu. Poslednji dan u Havani za šetnju po autentičnim ulicama starog grada, kupovinu suvenira i obilaske omiljenih lokala. 

Dan 8: Transfer do Trinidada
Transfer do Trinidada, malog mesta koje se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, jer su svi objekti sačuvani iz kolonijalnog perioda. Usputno obilazimo Santa Klaru značajan je kao mesto na kome se završila kubanska revolucija i zato ovde obilazimo prvo Memorijalni kompleks posvećen Če Gevari njegov grob i muzej koji sadrže dosta njegovih ličnih predmeta. Put nastavljamo do Trinidada, malog mesta koje se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, jer su svi objekti sačuvani iz kolonijalnog perioda. Uveče uživamo uz zvuke salse u Casa de la Musica, a zatim odlazimo u diskoteku u pećini da celu noć igramo uz muziku modernih latino hitovima. 

Dan 9: Fakultativni izlet - Obilazak Trinidada
Fakultativni obilazak-Trinidada, šarenolikog grada iz 16. Veka jednog od najočuvanijih i najautentičnijih gradova na Kubi. Obilazimo poznati trg Plaza Mayor, Casa de la Musica, mesto okupljanja lokalaca, Muzej borbe protiv bandita, Istorijski muzej i mnoge druge znamenitosti Trinidada. Dan završavamo odlaskom na plažu Ankon, jednoj od najlepših plaža na Karipskom moru. 

Dan 10: Fakultativni izlet - Treking po Nacionalnom parku Guanayara
Fakultativni izlet- treking po Nacionalnom parku Guanayara. Vozimo se kamionom koji je napravljen za turistička razgledanja do vidikovca na planinama Topes de Collantes sa kojeg se vidi ceo okrug. Posle pauze produžavamo do Kuće kafe, gde se upoznajemo sa procesom proizvodnje kafe i uživamo u ispajnju jedne. Nakon toga krećemo u avanturu-pešačenje kroz šume, uživamo u prelepoj prirodi, upoznajemo se sa tropskim biljkama i životinjama. Posle nekog vremena stižemo do vodopada, kupamo se u hladnoj vodi a onda pešačimo nazad uz brda kako bi savladali i tu poslednju prepreku. Posle napornog dana se vraćamo u Trinidad. 

Dan 11: Slobodan dan ili fakultativni izlet - jahanje konja
Slobodan dan ili prilika za fakultativni izlet - jahanje konja. Prava avantura i za one koji su nekada imali iskustva u jahanju i za one koji će ovo prvi put probati. Jašemo do Nacionalnog parka koji se nalazi u blizini, idemo da vodopada gde pravimo pauzu za kupanje u malom prirodnom jezeru, ispijamo sok od šećerne trseke, a nakon toga opet jašemo kroz prelepe predele do Trinidada. 

Dan 12: Fakultativni izlet - Ostrvo Iguana
Fakultativni izlet - Ostrvo Iguana (Cayo Iguana). Vozimo se katamaranom na talasima Karipskog mora. Na ostrvu uživamo u prelepoj plaži, probamo njihovu paelju sa morskim plodovima, a za sve to vreme društvo nam prave veliki broj iguana, koje se slobodno šetaju po ostrvu i druže sa nama. Posle celodnevnog uživanja vraćamo se u Trinidad.

Dan 13: Transfer do Varadera
Napuštanje smeštaja i imamo transfer do Varadera. Usput obilazimo Sienfuegos. Jedini grad koji je izgrađen u francuskom stilu. Šetamo se Bulevarom-glavnim šetalištem, obilazimo glavni trg sa triumfalnom kapijom (jedinom na Kubi), vozimo se pored Punta Gorde, elitnom naselju pored obale mora, obilazimo palatu Valje- koja je bila kockarnica u Batistino vreme, put nastavljamo ka Varaderu. Varadero je jedno od najpoznatijih letovališta u ovom delu sveta. Prelepa plaža duga 20km, mir i tišina, apsolutni odmor na Karibima! Posle check in-a, odmaramo i uživamo u čarima ovog prelepog grada. 

Dan 14: Fakultativni izlet - Farma krokodila i Guama snorkeling
Fakultativni izlet – Farma krokodila i Guama snorkeling. Poseta farmi krokodila, odgovornoj za očuvanje i razmnožavanje različitih vrsta ove životinje, simbola ovog regiona. Vožnja brodom i poseta replici sela Taina, mesto gde možemo videti živopisne skulpture kubanske umetnice Rite Longe. Posle posete ovom selu, put nastavljamo do plaže Punta Perdiz gde uživamo i ronimo. Povratak u Varadero. 

Dan 15: Fakultativni izlet - Safari Kajo Blanko
Fakultativni izlet – Safari Kajo Blanko(Cayo Blanco). Vožnja katamaranom gde se mogu videti sve čari i lepote kubanskog mora! Dolazak na Kajo Blanko(Cayo Blanco) plažu i odmaranje na rajskim plažama. Povratak u Varadero. 

Dan 16: Napuštanje smeštaja i slobodno vreme do polaska
Transfer do aerodroma. Let od Havane do Istanbula u 09:10h (TK 183). Vraćamo se sa ovog neverovatnog puta, dok u glavi i dalje čujemo zvuke regetona, a noge nam same zaigraju na ritam salse.

Dan 17: Povratak i kraj putovanja
Dolazak u Istanbul u 08:30h. Konekcija na lez za Beograd u 14:00h (TK1079). Dolazak u Beograd u 14:40h.. 
Prilikom prijavljivanja plaća se 200 € u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, najkasnije 3 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

JT

Organizator putovanja je turistička agencija Jungle Tribe, broj licence OTP 162/2020 kategorija licence A35. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Jungle Tribe.

Video

Pošaljite upit

Sve cene i podaci na sajtu su informativnog karaktera. Za zvaničnu ponudu pozovite nas, pošaljite upit putem kontakt forme, pišite nam na email ili nas posetite na našoj adresi.