Informacije

SMEŠTAJ

  • Bez smeštaja

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Prevoz
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Datumi polazaka za 2020. godinu: 21.06, 05.07, 19.07, 02.08, 16.08,  06.09, 20.09, 04.10, 18.10, 08.11, 22.11. 

Promotivna cena:  3.900 RSD 
Redovna cena: 4.290 RSD

Cena za penzionere: 3.700 RSD
Cena za decu do 14 godina: 1.950 RSD

Prevoz: autobus. Minimum za realizaciju ovog izleta je 35 prijavljenih putnika. 
Program se realizuje vozilima sa minimum 35 sedišta, a maksimum vozilima do 55 mesta.

Uključeno u cenu
- Transfer autobusima visoke turističke klase prema itinereru i programu
- Pratnja licenciranog turističkog vodiča tokom trajanja ture
- Obilazak brda Ljubić
- Panoramsko razgledanje „OKK BUSOM“, prema opisu
- Vožnju katamaranom
- Obilazak manastira Nikolje
- Ručak na splavu jezera Međuvršje
- Troškovi organizacije putovanja 

Nije uključeno u cenu
- Ulaznice za Takovo (150 RSD po osobi)
- Piće tokom ručka
- Individualni troškovi
Polazak grupe iz Novog Sada u 7.30 časova, iz Beograda u 09.00 časova. Vožnja auto-putem Miloš Veliki do Čačka.

Priču o Čačku započinjemo na brdu Ljubiću, uživajući u panorami grada. Od pamtiveka Ljubić je bio na raskrsnici puteva mnogih naroda koji protutnjaše ovim krajevima. Od Rimljana do Nemanjića, od Turaka do Tanaska Rajića. Čućete priču o čuvenom hajduku i tobdžiji koji je na ovom mestu 1815.godine zapisao prve stranice junačke borbe za oslobođenje Srbije. Kada napustimo Ljubićki deo grada, pređemo Moravu, osvrnemo se na čuvenu halu košarkašog kluba “Borac” i podsetimo se svih slavnih košarkaških legendi, napravićemo kratko panoramsko razgledanje centralnog gradskog jezgra.

Obilaznicom oko Čačka ulazimo u predeo izuzetnih odlika gde je reka Zapadna Morava između planina Ovčar i Kablar usekla duboku klisuru poznatu pod imenom Ovčarsko-kablarska klisura.
Ovčarsko-kablarska klisura je gotovo netaknuti predeo izuzetnih odlika u kome su najlepše slike skrivene od očiju javnosti. Njena lepota se ogleda u nepristupačnosti prirodnog ambijenta!
Vozeći se živopisnim predelom čućete priču o manastirima raspoređenim na popadinama ovih planina koji čine skupinu pod imenom Mala Srpska Sveta Gora. Uz pregršt zanimljivih priča, stižemo do Ovčar banje gde započinje naša avantura.
Polazak grupe “OKK BUSOM” iz Ovčar banje. Vožnja kroz stenovite tesnace i visoke useke, trasom starog „Ćire“, kroz mračne i uske tunele. Prateći tok Zapadne Morave, putem njenih meandara, uživajući u lepotama zaštićenog područja „male Srpske Svete gore“, stižemo do podnožja Kablara. Kratkom pešačkom stazom kroz šumu popećemo se na sam vrh...Ako dozvolite da Vas obori osećaj povezanosti sa prirodom, u samo jednom pogledu, staće toliko nestvarne lepote, netaknute okoline... Pogled sa vrha Kablara, pre svega „puca“ na meandre Zapadne Morave, koja je tražeći sebi put, između strmih litica Ovčara i Kablara, ostavila predivne zaokrete svoje vode... Očaraće Vas pogled na Šumadiju, šumoviti Ovčar, planinu Jelicu, Čačak i brdo Ljubić..

Povratak grupe u Ovčar banju. Utisak sa kopna, dopunićemo uživanjem na reci! Polazak grupe na vožnju katamaranom sa pristaništa kod restorana „Dom“. Lagano krstarenje do manastira Nikolja čije drevne zidine se nalaze tik uz vode Morave. Obilazak crkve posvećene Svetom Nikoli, konaka kneza Miloša Obrenovića, i manastirske suvenirnice. Imaćete priliku da pomislite
želju, i tri puta obiđete oko starog bora u nadi da će Vam Gospod istu i uslišiti. Nastavak krstarenja meandrima Morave uz panoramsko razgledanje manastira, i planina Ovčar i Kablar....
Po dolasku na jezero Međuvršje biće organizovan ručak. Na terasi restorana uživaćete u specijalitetima čačanskog kraja sa pogledom na zelenilo prirodnog ambijenta!

Nakon ručka polazak za Takovo. Ovo selo na političkoj mapi Evrope našlo je svoje mesto davne 1815.godine kada su Srbi pod vođstvom kneza Miloša Obrenovića podigli II Srpski ustanak i krenuli u odlučujuću borbu za oslobođenje od Turske vladavine. Posetićemo “Kneževe livade“, muzej i crkvu brvnaru posvećene podizanju ustanka.

Povratak u Beograd do 21.00 čas i u Novi Sad do 22.30 časova.
Kraj programa.

Potrebno je uplatiti 40% od ukupnog iznosa najkasnije u roku od 2 dana od prijema instrukcija za uplatu, a ostatak iznosa 5 dana pred početak ture.

MGLN

Organizator putovanja je turistička agencija Magelan, broj licence OTP 300/2020. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Magelan. OUP

Pošaljite upit

Sve cene i podaci na sajtu su informativnog karaktera. Za zvaničnu ponudu pozovite nas, pošaljite upit putem kontakt forme, pišite nam na email ili nas posetite na našoj adresi.