Pariz, nova priča

Pariz, Francuska

već od 699€

Opis destinacije

Tomas Džeferson je jednom rekao: “Šetnja Parizom vam nameće lekciju istorije, postulat lepote i suštine života.” Bez obzira da li se divite Moneovim lokvanjima u Oranžeri muzeju, preskačete barice stepeništa koje vodi do Sakr Ker bazilike, pa besomučno izbliza želite da ovekovečite visinu Ajfelovog tornja, ispijate čašu starog dobrog Bordoa u “Cafe de Flore” ili pak nakon šetnje po Versaju ili dvorcima Loare žurite na 30 rodjendan Pariškog Diznilenda, ovaj pažljivo pripremljen program je sve što Vam može biti potrebno.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
U CENU JE UKLJUČENO PANORAMSKO RAZGLEDANJE GRADA I KRSTARENJE SENOM
Avion
5 dana / 4 noćenja
POLAZAK: 21/10/2022, POVRATAK: 25/10/2022

759,00 eur / First minute cena 699,00 eur po osobi  
Doplata za jednokrevetnu sobu 245 €

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO
- prevoz avionom na relaciji Beograd – Pariz – Beograd
- smeštaj u dvokrevetnim sobama u centralno lociranom hotelu sa 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom
- svi transferi navedeni u programu
- panoramsko razgledanje Pariza i krstarenje Senom
- usluge vodiča agencije na srpskom jeziku
- troškovi organizacije i realizacije putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO
- fakultativni izleti – minimum za realizaciju 15 putnika
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- individualni troškovi i usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
Hotel The Best Western Ronceray Opéra ima privilegovanu poziciju uz sam Montmartre bulevar, nadomak Opere, Muzeja Grevin i Galerije Lafajet. Odredjeni broj soba gleda na Montmartre i baziliku Sacre Coeur. Hotel je neobično zdanje iz 19. veka u kojem se prepliću luksuz, istorija i modernizam. Sobe su udobne, moderne sa kompletno opremljenim kupatilima, besplatnim internetom. Hotel ima izuzetno lep restoran u kojem se služi doručak, kao i bar.
Prema nezavisnim recenzijama, naši gosti obožavaju ovaj deograda Pariza.
Parovima se posebno svidela lokacija – ocenili su je sa 9,3 za boravak u dvoje.

1. dan BEOGRAD – PARIZ (PANORAMSKO RAZGLEDANJE GRADA I KRSTARENJE SENOM)
Sastanak učesnika putovanja na međunarodnim polascima aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu u 04:30h. Poletanje aviona za Pariz u 06:40h (let JU 310), predviđeno vreme sletanja je u 09:15h. Pariz je grad kontrasta, sa jedne strane bogat tradicijom, a sa druge moderan i avangardan. U ovom gradu, koji je i sedište Vlade i univerzitetski centar, grad mode, umetnosti, multikulturalan, a istovremeno tipično francuski, možete da uživate, kako u kulturnim sadržajima, tako i u provodu, po kome je nadaleko poznat. Po sletanju polazak na panoramsko razgledanje grada: Nacionalna pariska opera, Crkva Madlena (građena u neoklasičnom stilu u slavu Napoleona), Trg Vandom, jedan od najraskošnijih bulevara na svetu – Jelisejska polja sa Trgom Etual i Trijumfalnom kapijom (ispod koje plamti prva večita vatra zapaljena nakon rimskih vremena),Trgovi Konkord, Republika i Bastilja, jedan od najznačajnihih svetskih muzeja – Luvr, Trokadero, Palata Invalida (kompleks izgrađen po nalogu Luja XIV za smeštanje invalida iz brojnih ratova s Crkvom invalida, u kojoj se, pored ostalog, nalazi i Napoleonov grob), Panteon, Bogorodičina crkva, Notr Dam (nekadašnja dvorska kapela, remek-deo kasne gotike), Luksemburška palata sa raskošnim parkom, tradicionalna univerzitetska četvrt – Latinski kvart, Monparnas, Marsovo polje sa Ajfelovom kulom, današnjim simbolom grada. Nakon razgledanja, odlazak do pristaništa i isplovljavanje u romantičnu jednočasovnu vožnju brodom po Seni, čije obale krase grandiozne građevine, deo svetske kulturne baštine UNESCO-a. Odlazak do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2. dan PARIZ (pešačka tura Pariz, nova priča )
Doručak. Polazak na fakultativnu šetnju Parizom tokom koje obilazimo najstarije krajeve Pariza, koje neodoljivo prožima duh viševekovne burne i uzvišene istorije, te neodoljive pasije za umetnošću. Uz potpuno nove pariške priče i legende stižemo do kuće – muzeja koja je bila Renoarova prva Montmartre adresa. Kuća u dvorištu muzeja je tamošnji najstariji hotel, čiji je prvi vlasnik čuveni glumac Claude de la Rose, poznat u 17.veku kao Rosimond, bio upravo onaj glumac koji je zamenio Moliera i završio na sceni baš kao i njegov predhodnik. Šetamo živopisnim ulicama Monmartra, posmatramo slobodne umetnike, pevače, naratore, slikare do Elysees Montmartre teatra, jednog od najstarijih u Parizu sagradjenog početkom 19.veka. Nekoliko koraka dalje i naći ćemo se ispred velelepne bazilike Sacre-coeur, koja dominira gradom svojim značajem, belinom i položajem. Najstariji vinograd, okružen uskim ulicama u kojima su živeli i stvarali najpoznatiji slikari devetnaestog i dvadesetog veka. Place du Tertr najromantičniji trg ovog grada, gde se nastavlja legenda o velikim majstorima ”Belle epohe” pariške umetnosti: Modiljani, Mone, Renoar, Dega, Tuluz Lotrek, Pikaso, Pisaro i Van Gog. Poslednja vetrenjača Pariza i legendarni Moulin Rouge, pa skok metroom na suprotni kraj grada da biste videli najlepši park Pariza, Luksemburški park sa istoimenom palatom. Panteon, Sorbona, bulevar St Germain, pa šetnja kroz latinski kvart i završavamo sa katedralom Notre Dame. Obilazak peške uz korišćenje metroa (cena izleta 45 €). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan PARIZ (dvorci Loare)
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni celodnevni izlet do doline Loare, poznate po raskošnim dvorcima i palatama. Dvorci su sagrađeni u periodu između XIII i XVI veka kao utvrđenja, letnje kraljevske rezidencije ili plemićke palate, a neki su deo svetske kulturne baštine UNECSO-a. Sa dvorcima koji spadaju u najlepša svetska zdanja, dolina Loare čuva reputaciju „kraljevske doline“. Obilazak dvorca Šambor (Chambord), najvećeg posle Versaja, dvorca Šenanso (Chenonceau), sagrađenog na obali reke Šer u stilu renesanse, poznatog i pod imenom „Damski dvorac“ zbog uticaja čuvenih dama koje su u njemu živele i dvorca Amboa (Amboise), kome je čuveni Leonardo da Vinči dao svoj pečat (cena izleta 135 €). Povratak u Pariz. Noćenje.

4. dan PARIZ (Versaj)
Doručak. Slobodno pre podne. Posle podne fakultativni izlet u Versaj. Ovaj dvorac-spomenik čuven je u svetu po svojoj lepoti i događajima koji su se u njemu odigrali. Simboliše vrhunac francuske monarhije. Izgradnju je počeo Luj XIII sa idejom da se na mestu današnje raskošne građevine napravi mali lovački zamak. Luj XIV – „kralj sunca“ je nastavio izgradnju do današnjih kolosalnih dimenzija. Neznatna proširenja su dodata kasnije (Opera u vreme Luja XV). Za vreme Luja XIV Versaj je bio mesto na kome je morao da se nađe svako ko je želeo da ima bilo kakav uticaj u Francuskoj. Pored raskošnih dvorana kao što su Galerija ogledala, Venerina i Herkulova dvorana ili Dvorana izobilja u dvorcu su smeštene i privatne odaje kralja i kraljice. Opera, sagrađena u XVIII veku predstavlja pravi dragulj Versaja. Pored Apolonove fontane ulazi se u prostrani park u kome su Velikim Trijanon, Mali Trijanon i Amo. Jedno krilo velikog Trijanona je bilo za Luja XIV, drugo za njevovu dragu madam de Mentnon, dok je Mali Trijanon sagrađen za njegove miljenicec (cena izleta 95 €). Posle posete dvorcu i šetnje po parku povratak u hotel. Noćenje.

5. dan PARIZ (Muzej Luvr i muzej voštanih figura)
Doručak. Slobodan dan uz mogućnost fakultativnog obilaska Luvra – najpoznatijeg muzeja na svetu sa značajnim delima svetskih velikana (Mona Liza, Nika od Samotrake, Miloska Venera, Splav Meduze…). Muzej je smešten na severnoj obali Sene, a nastao je oko 1200. godine kao deo prvog velikog utvrđenja, da bi tokom vekova bio pretvoren u raskošnu rezidenciju. Krajem XX veka je prilikom obimne modernizacije u dvorištu muzeja dodata staklena piramida, koja je i danas predmet raznih kontraverznih mističnih priča, urbanih legendi i polemika, kako kulturnih, tako i političkih (cena posete sa ulaznicom i stručnim vodičem 55€). Nadomak hotela se nalazi muzej Grevin voštanih figura koji preporučujemo da obidjete samostalno.Transfer ka aerodromu oko 18:00h. Poletanje aviona za Beograd u 22:00h (let JU317). Sletanje na beogradski aerodrom u 00:20h.
Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu poslovne banke na dan uplate. 

Plaćanje se može vršiti u gotovini, Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana
pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Rani booking, akcije...).

Platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro)

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA
Akontacija 40% , ostatak - odloženo plaćanje čekovima građana , u tri jednake mesečne rate, bez kamate.

OLY

Organizator putovanja je turistička agencija Olympic Travel, broj licence OTP 20/2021 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Olympic Travel. OUP

Pošaljite upit

Sve cene i podaci na sajtu su informativnog karaktera. Za zvaničnu ponudu pozovite nas, pošaljite upit putem kontakt forme, pišite nam na email ili nas posetite na našoj adresi.