Portugalska tura

više destinacija, Portugal

već od 959€

Opis destinacije

Portugal - nekada jedna od najuticajnijih država Evrope - danas je zemlja harmoničnih kontrasta. Portugalska tura je prilika da na jednom putovanju uživate u prelepim pejzažima planina na čijim obroncima uspeva kvalitetna vinova loza, spektakularnim dolinama u centralnom delu zemlje, pustinjskim predelima u regiji Alentežo. Gradovi karakterističnog kulturno-istorijskog nasleđa svedoče o bogatoj istoriji i nekadašnjem sjaju ove zemlje. U Portu ćete uživati u ukusima čuvenog vina Porto koje se čuva u šezdesetak vinskih podruma nastalih u 19. veku. Pored malih uređenih kaldrmastih ulica pogled će vam izmamiti i prelepa gotska katedrala – najstarija građevina Portugala. A Lisabon, grad jedinstvenog geografskog položaja smeštenog na ušću reke Težo u Atlantski okean pružiće vam nezaboravan doživljaj "imperijalnog" šarma očuvanog još iz zlatnog doba ovog grada. Luka iz koje je Vasko da Gama otkrio pomorski put za Indiju, kula Belem, moderni trg Komersio – jedan od najelegantnijih trgova u Evropi, četvrt Alfama, vožnja tramvajem… samo su deo harmonije savremenog i starog, ali veoma dobro očuvanog lisabonskog nasleđa.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
7 dana (6 nodenja sa doručkom, smeštaj u hotelima kategorije 4*) – avionom i autobusom
Polazak: 27. decembar (povratak 2. januar 2022)

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 959 evra
Doplata za jednokrevetnu sobu je 220 evra.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: aerodromske takse (oko 173 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni ), avionski prevoz na relaciji Beograd – Minhen – Lisabon – Frankfurt – Beograd (prevoznik Lufthansa), smeštaj u hotelima kategorije četiri zvezdice u dvokrevetnim sobama (3 nodenje u Lisabonu, 1 nodenje u Koimbri, 2 nodenja u Portu) na bazi nodenja sa doručkom, transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma, obilasci i ulaznice za lokalitete prema programu (Pena palata u Sintri; Manastir u Batalji; Univerzitet u Koimbri; Berza u Portu; degustacija vina u nekom od podrumau Vila Nova da Gaia), usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: ulaznice na lokalitetima i posete koje nisu navedene u programu kao uključene, gradska taksa u Lisabonu 1 evro po osobi i nodi- plada se na recepciji hotela, međunarodno zdravstveno putno osiguranje.
Smestaj je u hotelima kategorije 4*( Vip Entrecampos 4* u Lisabonu, Tryp Coimbra 4 * u Koimbri, Black Tulip 4* u Vila Nova de Gaia).

Svaki hotel ima recepciju i restoran, a svaka soba kupatilo T/WC. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotelima sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

Dan 1 Lisabon
1. dan (ponedeljak, 27. decembar 2021) BEOGRAD – MINHEN – LISABON Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u 11.00 sati. Poletanje za Minhen u 13.15 sati (let LH 1735). Dolazak u Minhen u 14.50 sati. Nastavak putovanja za Lisabon u 20.40 sati (let LH 1780). Dolazak u Lisabon 22.50 sati. Transfer do hotela, smeštaj. Noćenje.

Dan 2 Lisabon
2. dan (utorak, 28. decembar 2021) LISABON Doručak. Odlazak na panoramski razgled grada: Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, manastir sv. Žeronima, Spomenik otkrićima, panorama tvrđave sv. Đorđa…Poslepodne, obilazak glavnih gradskih trgova pešice, u pratnji vodiča: Trgovi Markes de Pombal, Restauradores, Rosio, Komersio, stara gradska četvrt Alfama. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

Dan 3 Lisabon
3. dan (sreda, 29. decembar 2021) LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ – LISABON Odlazak do slikovitog gradića udaljenog od Lisabona oko 30 km. Opasan šumovitim brdima i sa specifičnom mikro klimom, vekovima je bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910. godine. Brdima koja okružuju mesto dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i kitnjaste palate Pena, podignute u 19. veku. Nacionalna palata u Sintri zidana je na temeljima iz 15. veka i nosi obeležja mavarskog, gotskog, baroknog i lokalnog stila kralja Manuela. Kabo da Roka je najzapadnija tačka Evrope čije su geografske koordinate simbolično upisane na kameni obelisk smešten na stenovitoj litici visokoj 140 mnv. To je sam kraj planinskog venca Sintra, koji su okeanski talasi abrazijom pretvorili u rt, duboko uronjen u Atlantski okean. Nastavak ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a sada turističkom mestu koje je šetalištem spojeno sa Estorilom. Ovo mondensko letovalište koje se nalazi 25 km zapadno od Lisabona, zbog velikog kazina poredi se sa Monte Karlom. Poznat po velikom broju golf terena, luksuznih hotela, Estoril zajedno sa Kaškaišem čini lisabonsku rivijeru. Nastavak putovanja do Lisabona. Noćenje.

Dan 4 Coimbra
4. dan (četvrtak, 30. decembar 2021) LISABON – OBIDOŠ – NAZARE – BATALJA – KOIMBRA Doručak. Polazak ka Obidošu, najlepše i najbolje očuvanom srednjevekovnom gradu u zemlji koji je u potpunosti opasan tvrđavom visokom 13 metara, a koja potiče iz 12. veka. Poznat je i kao „grad venčani poklon“ jer ga je kralj Deniš poklonio svojoj supruzi kraljici Izabeli prilikom njihovog venčanja 1282. godine. To je, bez sumnje, jedno od najromantičnijih i najživopisnijih sela koje odlikuju uske, kaldrmisane ulice oivičene šarenim kućicama prekrivenim cvećem, sa karakterističnim gotičkim vratima i prozorima i rukom oslikanim pločicama „azuležos“. Polazak ka Nazareu, nekadašnjem najpoznatijem ribarskom mesta u Portugalu, čuvenom po karakterističnim, intenzivno obojenim ribarskim brodićima, danas živopisnom i užurbanom turističkom mesta sa dugim plažama, odličnim ribljim restoranima i pijacama. Nastavak putovanja ka Batalji, radi posete manastira sv. Marije od Pobede, najvećeg remek-dela portugalske gotičke umetnosti. Izgrađen je krajem 14. veka nakon portugalske pobede nad Kastiljom u bici kod obližnjeg mesta Alžubarote, i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Mnogobrojni kitnjasti stubovi, kule i balustrade iz daljine deluju kao čipka. Nakon obilaska odlazak u Koimbru, treći grad po veličini u Portugalu, inače poznat kao univerzitetski grad. Bio je prestonica kraljevstva u 12. veku. Obilaze se stara katedrala, univerzitet sa svojom čuvenom bibliotekom (ulaznica nije uključena). Smeštaj u hotel. Noćenje.

Dan 5 Porto
5. dan (petak, 31. decembar 2021) KOIMBRA – AVEIRO – PORTO Doručak. Napuštanje hotela u Koimbri i putovanje do Aveira, mesta poznatog kao Venecija Portugala zbog kanala kojima je ispresecan. Grad okružuju plaže i lagune a panoramom dominira centralni kanal koji prolazi kroz centar. Nakon obilaska, vožnja do Porta, obilazak: palata berze, veličanstvena gotska katedrala sv. Fransiska u baroknom stilu, Avenija saveznika, toranj Klerika, most Kralja Luisa I, istorijska četvrt uz samu obalu reke - Ribeira, poseta čuvenim podrumima vina "porto" u Vila Nova de Gaia uz degustaciju, na levoj obali reke Douro na čijem ušću u Atlantski okean se Porto nalazi. Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

Dan 6 Porto
6. dan (subota, 1. januar 2022) PORTO Slobodno vreme u Portu. Noćenje

Dan 7 Porto
7. dan (nedelja, 2. januar 2022) PORTO – FRANKFURT – BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom radi poletanja za Frankfurt u 16.45 (let LH 1179). Dolazak u Frankfurt u 20.30. Nastavak putovanja za Beograd u 21.50 sati (let LH 1410). Dolazak u Beograd u 23.40 sati.

- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke, na dan uplate. 

- Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15
dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

Plaćanje može biti:

- Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master,, Maestro i Dina).

- Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije

FT

Organizator putovanja je turistička agencija Filip Travel, broj licence OTP 113/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Filip Travel. OUP

Pošaljite upit

Sve cene i podaci na sajtu su informativnog karaktera. Za zvaničnu ponudu pozovite nas, pošaljite upit putem kontakt forme, pišite nam na email ili nas posetite na našoj adresi.