Prag

avionom, Češka

već od 375€

Opis destinacije

Prag – magični grad, zlatni grad, grad stotinu tornjeva... Grad najveće istorijske vrednosti sa dugom tradicijom... Nastao je i razvijao se na raskrsnici puteva u srcu Evrope. Prag je glavni privredni, ekonomski i kulturni centar Češke Republike. Istorijski centar grada je pod zaštitom UNESCO – a. U svojim delima Prag su opisali mnogi umetnici iz različitih epoha kao što su Bedžih Smetana, Antonin Dvoržak i Franc Kafka, a njegovim ulicama su se šetali Mocart, Ajnštajn i Nikola Tesla. Vreme je da se njegovim ulicama prošetate i Vi!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
PRAG - AVIO                                                                                                                                                                                                                     
Avionom 5 dana – 4 noćenja                                                                                   

TERMINI PUTOVANJAHOTELCENA PO OSOBI SA UKLJUČENIM AVIO TAKSAMA
29.03.-02.04.2023.Hotel 3*Od 375 €
13.04.-17.04.2023.*Hotel 3*Od 475 €
10.05.-14.05.2023.Hotel 3*Od 375 €
31.05.-04.06.2023.Hotel 3*Od 375 €
07.06.-11.06.2023.Hotel 3*Od 375 €
14.06.-18.06.2023.Hotel 3*Od 375 €
28.06.-02.07.2023.Hotel 3*Od 375 €
12.07.-16.07.2023.Hotel 3*Od 375 €
19.07.-23.07.2023.Hotel 3*Od 375 €
26.07.-30.07.2023.Hotel 3*Od 375 €
02.08.-06.08.2023.Hotel 3*Od 375 €
16.08.-20.08.2023.Hotel 3*Od 375 €
23.08.-27.08.2023.Hotel 3*Od 375 €
30.08.-03.09.2023.Hotel 3*Od 375 €
IZRAZENA CENA JE SA UKLJUCENIM AVIO TAKSAMA I SMESTAJEM U HOTELU 3*
*NAPOMENA: ZA TERMIN 13.04.-17.14.2023. POLAZAK JE U ČETVRTAK A POVRATAK U PONEDELJAK

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- avio prevoz na relaciji Beograd-Prag-Beograd, redovnom linijom Air Serbia sa ukljucenim avio taksama.
- smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom (buffet) u hotelu sa 3*; smeštaj u dvo i trokrevetnim standardnim sobama (opremljene telefonom, TV-om, TWC-om),
- razgledanje Praga u pratnji lokalnog vodiča
- troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- transfer aerodom-hotel-aerodrom ( moze biti organizovan – na upit ili individualan gradskim prevozom).
- obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje:
- deca (od 6 mes-18.god.) 604 rsd; 
- odrasli (od 18-70.god.) – 864 rsd;
- stariji (od 70 god.) – 1815 rsd;
- fakultativni izleti (obavezna prijava u agenciji, plaćanje vodiču u Pragu):
- Krstarenje Vltavom uz buffet ručak ili večeru – 25€
- Karlove Vary – 30€
- Drezden – 35€
- individualne troškove putnika
- gradsku turisticku taksu – 2.25€ po osobi po noci (placa se na recepciji hotela).
- doplatu za čekirani prtljag (kofer) do 23kg – 50€ po osobi za povratno putovanje, isključivo prilikom rezervacije. Doplata je podložna promeni.
- troškove hrane i pića na letu.
- prijavu za let na aerodromu Nikola Tesla Beograd u iznosu od 30€ po putniku (vazi samo za letove koje obavlja Air Serbia ili prijava preko sajta www.airserbia.com koja je besplatna), vise informacija na linku:  https://www.airserbia.com/sr-Cyrl-RS/prijava-za-let-na-aerodromu. Prijava preko sajta za povratak iz Praga NIJE POTREBNA. 

DOPLATE:
- doplata za jednokrevetnu sobu hotel 3* - na upit
- doplatu za čekirani prtljag (kofer) do 23kg – oko 50€ po osobi za povratno putovanje, isključivo prilikom rezervacije. Doplata je podložna promeni.

FAKULTATIVNI IZLETI:
- Krstarenje Vltavom uz buffet ručak ili večeru  – pogledajte Prag iz drugačijeg ugla, sa reke. Tokom vožnje u trajanju od 2 sata možete uživati u češkoj nacionalnoj hrani uz pratnju vodiča  – pratioca i njegovu interpretaciju (Rudolfinum, Karlov most, Hradčani, Narodno pozorište...).
- Drezden  – glavni grad nemačke savezne države Saksonije, nalazi se u dolini reke Elbe, dvadesetak kilometara od granice sa Češkom. Drezden je četvrta po veličini urbana regija u Nemačkoj, posle Berlina, Hamburga i Kelna. Grad je čuven po svojim gradjevinama iz doba baroka: Opera Zemper (nazvana po arhitekti), Cvinger (u kojoj je 5 muzeja), protestantska Bogorodičina crkva (Frauenkirche), rimokatolička Dvorska crkva, Rezidencijalna palata, palata Tašenberg (danas hotel Kempinski), deo nekadašnjih gradskih zidina, Avgustov most.
- Karlove Vari  – jedna od najpoznatijih svetskih i najveća Češka banja. Osnovao ju je Karlo IV jos u 14. Veku. Vremenom se razvijala da bi danas postala mesto prestiža gde se okupljaju najpoznatiji i najbogatiji ljudi na svetu. Tu se nalaze mnogobroji izvori koji se razlikuju kako po sastavu tako i po temperaturi.
Za realizaciju fakultativnih izleta potreban je minimum od 25 prijavljenih putnika po izletu da bi se isti realizovali. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije - ino partnera. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

Hotel Olympik Tristar 3*  –  www.olympik.cz; Hotel Olympik Tristar 3* udaljen je 200 m od stanice metroa Invalidovna (na liniji B), odakle se do centra Praga može stići za 10 – tak minuta. Doručak je na bazi švedskog stola. Broj smeštajnih jedinica je 280. Sobe imaju mini – bar, TV, sef i sopstveno kupatilo.

Hotel Abito 3* - http://hotelabito.cz/cs; Hotel Abito 3* se nalazi u Pragu 4, na 25 minuta vožnje tramvajem do centra grada. Tramvajska stanica se nalazi na 50m ispred hotela. Doručak je na bazi švedskog stola. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo.

Hotel Globus 3* -  https://www.hotel-globus.cz/cs/; Hotel Globus 3* udaljen je oko 400m od stanice metroa Roztyly (na liniji C), odakle se do centra Praga može stići za 20-tak minuta. U neposrednoj blizini hotela nalazi se tržni centar Chodov. Doručak u hotelu je na bazi švedskog stola. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo.

Hotel Krystal 3* - https://www.centrum-krystal.cz/cs/; Hotel Krystal 3* udaljen je oko 600m od stanice metroa Nadraži Veleslavin (na liniji A), odakle se do centra grada može doći za 20-tak minuta. Hotel u ponudi ima 200 nedavno renoviranih smeštajnih jedinica. Sobe imaju TV, telefon I sopstveno kupatilo. Doručak je na bazi švedskog stola.

Hotel Astra 3* - https://www.hotelastra.cz/cs/; Hotel Astra 3* udaljen je oko 500m od stanice metroa Skalka (na liniji A) odakle se do centra grada može stići za 20-tak minuta. U blizini hotela je i tramvajska stanica – tramvaj broj 22 kojim se do centra grada može stići za 30-tak minuta. Sobe imaju TV, telefon I sopstveno kupatilo. Doručak je na bazi švedskog stola.

1.dan SREDA : BEOGRAD - PRAG
Sastanak putnika dva sata pre poletanja, na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla”. Poletanje aviona za Prag moze biti u jutarnjim ili poslepodnevnim časovima sto zavisi od reda letenja avio prevoznika. Dolazak u Prag, glavni grad Republike Češke. Individualni ili organizovani transfer od aerodroma do hotela. Smeštaj u hotel posle 14h. Noćenje.

2.dan ČETVRTAK: PRAG – HRADČANI – KRSTARENJE VLTAVOM (FAKULTATIVNO)
Doručak. Nakon doručka, sledi razgledanje Praga u pratnji lokalnog vodiča... Obilazak Praškog dvorca – Hradčana u okviru kojeg se nalazi Katedrala Sv. Vida, Kraljevska palata, Bazilika Sv. Djordja, Zlatna ulica... Dalje nastavljamo šetnju preko boemske četvrti, Male Strane do najživopisnijeg ostrva u Pragu – ostrva Kampa, koje su prozvali mala Praška Venecija. Dolazimo do reke Vltave i do Karlovog mosta, gde čemo zamisliti želju i nakon toga prelazimo na obalu starog grada do spomenika Karla IV i baroknog kompleksa Klementinum. Razgledanje završavamo u srcu starog grada na Starogradskom trgu, koji krasi Astronomski sat – Orloj i Crkva Sv. Marije pred Tinom. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet krstarenje Vltavom. Povratak u hotel individualno gradskim prevozom.  Noćenje.

3.dan PETAK: PRAG –  DREZDEN (FAKULTATIVNO) - PRAG
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Pragu ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do Drezdena, grada na istoku Nemačke, koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan Firencom na Elbi i Venecijom severa. Tokom svoje istorije Drezden su saksonski vladari ukrasili predivnim spomenicima i gradjevinama po uzoru na najlepše gradove u Francuskoj i Italiji. Nažalost, usled bombardovanja u Drugom svetskom ratu Drezden je sravnjen sa zemljom, ali ubrzo nakon toga doneta je odluka da se ponovo izgradi u duhu iz 18.veka, što je i učinjeno i grad je ponovo osvanuo u svom punom sjaju. Po dolasku u Drezden sledi obilazak starog grada... Šetnja pokraj Sinagoge do Brilovih terasa gde se nalazi galerija Albertina i Akademija lepih umetnosti. Nakon toga nastavljamo do Novog trga i Bogorodičine protestanske crkve, videćemo Kraljevsku palata i zid saksonskih vladara i dolazimo do Katedrale u kojoj su sahranjeni članovi dinastije Vetin. Sledi obilazak Pozorišnog trga sa čuvenom Ceplerovom operom i dolazimo do najlepšeg zdanja u Drezdenu – Cvinger, koji je radjen po uzoru na Versaj. Razgledanje završavamo na početku Praške ulice, koju preporučujemo za šetnju i kupovinu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme okupljanje i polazak prema Pragu. Dolazak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

4.dan SUBOTA: PRAG – KARLOVE VARI (FAKULTATIVNO) - PRAG
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Pragu ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do najlepše češke banje - Karlovih Vari. Po dolasku sledi obilazak banje šetnjom uz reku Teplu... Videćemo banjsku kuću Lazne I i čuveni Hotel Pupp, gde su snimljeni mnogobrojni poznati filmovi. Dalje nastavljamo šetnju do pozorišta iz 19.veka i dolazimo do kolonada, mesta koja čuvaju lekovite izvore. Videćemo Market kolonadu, koja čuva najstariji izvor, zatim kolonadu Vridlo, gde se nalaze brojni štandovi sa suvenirima i najtopliji izvor u Karlovim Varima. Prošetaćemo se pokraj barokne Katedrale Sv. Marije Magdalene, Mlinske kolonade, banjske kuće Lazne III i završićemo sa razgledanjem kod najmladjeg Zmijskog izvora, koji se nalazi u okviru Baštenske kolonade. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, tokom kojeg preporučujemo šetnju do ruske pravoslavne crkve Sv. Petra i Pavla. Uz to ne zaboravite probati čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina, vodu sa lekovitih izvora i oplatke. U dogovoreno vreme okupljanje i polazak prema Pragu. Povratak u Prag. Dolazak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

5. dan NEDELJA : PRAG – BEOGRAD 
Doručak. Napuštanje hotela do 10h. Individualni ili organizovani transfer iz hotela do aerodroma u dogovoreno vreme. Poletanje aviona za Srbiju prema redu letenja avio prevoznika, sletanje na aerodrom Nikola Tesla. Kraj usluga.

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate

- gotovinski: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 10 dana pre putovanja

- čekovima: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 50% od ukupne cene aranžmana, ostatak čekovima gradjana na 3 rate (rate dospevaju svakog 10. i 25. u mesecu. Čekovi se deponuju 7 dana pre početka putovanja.)

- platnim karticama: VISA, Master, Dina, Maestro

CAL

Organizator putovanja je turistička agencija Calypso Tours, broj licence OTP 73/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Calypso Tours.

Pošaljite upit

Sve cene i podaci na sajtu su informativnog karaktera. Za zvaničnu ponudu pozovite nas, pošaljite upit putem kontakt forme, pišite nam na email ili nas posetite na našoj adresi.