Sejšeli

, Sejšeli

već od 1390€

Opis destinacije

Sejšeli su ostrvska republika, koju čini arhipelag ostrva smeštenih u Indijskom okeanu, na oko 1600 kilometara od istočnih obala Kenije i Tanzanije. Najpoznatija ostrva su glavno ostrvo Mahe i susedna ostrva Praslin i La Digue koja se posebno ističu svojom lepotom, energijom i nebiočnom prirodom. Kosmopolitski Sejšeli su danas mešavina afričkih, evropskih i azijskih naroda, različitih rasa, kulture i religija. Uticaji svih naroda ogledaju se u njihovoj tradiciji, običajima, kuhinji, muzici, plesovima i umetnosti. Izgradnja kuća prilagođena je životu u tropskim područjima, sa kućama strmih krovova. Sejšeli su dom mnogobrojnih retkih primeraka biljaka i životinja, i ponosni su da im je čak oko 50% površine zemlje pod zaštitom u vidu nacionalnih parkova i rezervata.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Datumi polaska:
04. 11. 2022
11. 11. 2022
18. 11. 2022
27. 11. 2022
04. 12. 2022

Budget smeštaj
Regularna cena
1.390,00 EUR
Last minute
Važi za sve prijave do 29.08.2022.
1.290,00 EUR

Smeštaj
Comfort smeštaj
Regularna cena
1.590,00 EUR
Last minute
Važi za sve prijave do 29.08.2022.
1.490,00 EUR

Cena uključuje
- Sve transfere prema planu i programu puta
- Povratnu avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd-Mahe-Beograd, u ekonomskoj klasi
- Sve transfere prema planu i programu puta
- Kompletna organizacija i usluge predstavnika agencije na destinaciji
- Budget smeštaj.
- Comfort smeštaj.
- Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 7 noćenja u guesthouse-u / budget hotelu (prema lokalnoj kategorizaciji) u Maheu

Cena ne uključuje
- Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
- Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
- Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
- Doplatu za jednokrevetnu sobu
- Doplata za poskupljenje takse za gorivo

Fakultativni izleti

ST ANNE MARINE NATIONAL PARK
Cena: 75,00 EUR
Prelepi mali arhipelag koji se nalazi istočno od Mahea. Neka od ovih ostrva su povezani peščanim sprudom što za vreme oseke daje posebnu lepotu i mogućnost da peške pređemo od ostrva do ostrva. Plaže su divlje, a lokalci nam pružaju ugođaj tako što nam spremaju hranu i dodatno dočaravaju lepotu ovog arhipelaga. Imaćemo priliku da se susretnemo sa raznovrsnim podvodnim svetom i uživaćemo u panoramskom razgledanju iz broda ostrva Mahea. Cena izleta uključuje: transfer brodom sa providnim dnom, ručak, ulaznicu u nacionalni park, snorkeling (na dva mesta) i lokalnog vodiča.

Praslin i La Digue
Cena: 180,00 EUR
Dan započinemo jutarnjim krstarenjem do susednog ostrva Praslin, drugog po veličini na Sejšelima gde ćemo posetiti čuvenu Vallee de Mai. Valle de Mai je „srce Praslina” i dom ostataka prvobitnih džungli palmi na Sejšelima i često je opisivan kao „rajski vrt” zahvaljujući svojoj izolovanoj i mističnoj prirodi. Park je stavljen pod zaštitu još davne 1966. godine, sa preko 1.400 stabala jedinstvene palme Coco de Mer, koja je pod zaštitom sejšelske vlade zbog svoje lokacije i jedinstvenosti. Kada su Sejšeli bili deo superkontinentske Gondvane, mnogo godina pre nego što su se razdvojili na postojeće kontinente, područje je bilo preplavljeno jedinstvenom biljnom i životinjskom raznolikošću. U ovoj netaknutoj džungli, nepromenjenoj milionima godina, mogu se pronaći svih šest endemskih vrsta palmi, od kojih je najpoznatija Coco de Mer. Raste samo na ostrvima Praslin i Curieuse. Najstariji primerak drveta star je oko 300 godina i visok 27 m sa savršeno ravnim stablom i velikim, lepezastim lišćem. Žensko stablo proizvodi plodove u obliku srca do 25 kg – najveći i najteži plod na svetu. Međutim, palma Coco de Mer je danas ugrožena vrsta i na crvenoj listi Svetske unije za očuvanje prirode, jer da se njen broj u poslednjih 50 godina smanjio za oko 30%. Vallee de Mai je takođe i dom za retku vrstu papagaja – crni papagaj. Iako se zove crni papagaj, on nije u potpunosti crn, više je braon-sive boje. Mnogi stručnjaci za ptice tretiraju ga kao lokalni oblik vrste koja se nalazi na Madagaskaru i Komorima, ali neki misle da je to posebna vrsta koja se ne nalazi nigde drugde osim na Sejšelima. Veoma su stidljivi i obično se mogu samo čuti. Nakon obilaska Praslina, vraćamo se na brod i krstarimo ka La Digue-u.Ako tražite opuštenu ostrvsku atmosferu, sa predivnim plažama i samo jednim dodirom lokalnog života, La Digue je savršeno mesto za vas. Najmanji od tri glavna naseljena ostrva, La Digue ima malu populaciju od samo 2.000 ljudi. Bez aerodroma, i sa samo šačicom drumskih vozila, ovo je krajnje ležerno mesto sa nekim od najfascinantnijih plaža na Sejšelima. Plaže na La Digueu su nešto što se nikako ne sme propustiti. Bez obzira da li više volite dugačke lukove netaknutog belog peska ili prekrasne obale uokvirene masivnim granitnim stenama, ove plaže će vam oduzeti dah. Na jugu grada u okviru kompleksa L'Union Estate nalazi se Anse Source D'Argent – najpoznatija plaža na Sejšelima. Na ovoj plaži se nalazi i park u kojem možemo videti muzej, stare mlinove za kokos i divovske kornjače. Jedinstvena mešavina plitke vode, čistog belog peska i impresivnih granitnih stena donosi pravi užitak, koji će posetioci dugo pamtiti. Osim toga, ovde ćemo imati priliku i da se vozimo tradicionalnim kamiončićem i da uživamo u ukusnoj kreolskoj kuhinji. Cena izleta uključuje: transfere prema predviđenom itineraru, ručak, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, ulaznicu u Vallee de Mai.

Anse Major plaža
Cena: 55,00 EUR
Anse Major je jedna od najlepših skrovitih plaža na Maheu. To je zaliv na severu ostrva s dve prekrasne bele koralne plaže i slatkovodnom lagunom. Plaža je mala, ali definitivno prelepa, s nekoliko palmi i puno vegetacije. U vodu možete ući bilo gde duž peščane plaže. Greben u blizini plaže je pogodan da se oprobate u ronjenju. Ovde možete videti najrazličitije vrste riba koje se ubrajaju među najživopisnije vrste koje žive oko Mahea. Fakultativni izlet će se organizovati u popodnevnim časovima. Cena izleta uključuje: transfere prema predviđenom itineraru, ručak.

Guest house
Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.
Smeštajni objekat tipičan za područje Južne i Jugoistočne Azije. Sobe su uglavnom manje prostrane, sa dva ili tri kreveta i sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja.
Coral Strand 
Smeštaj na bazi noćenja sa doručkom u hotelu sa 3*.
Sajt
https://www.coralstrand.com/
Dan 1: Okupljanje grupe i polazak
Okupljanje na aerodromu „Nikola Tesla” u Beogradu dva i po sata pre leta. Idemo na istok u susret Indijskom okeanu. Let iz Beograda u 20.20h (TK 1084) sa presedanjem u Istanbulu.  Dolazak u Istanbul u 23.10h po lokalnom vremenu. 

Dan 2: Dolazak na Sejšele
Konekcija na let. Let za Sejšele u 01.55h (TK 748). Dolazak u Mahe u 11.00h. Dobrodošli u tropski raj! Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za odmor na plaži. Sejšeli su smešteni u Indijskom okeanu, oko 1600 kilometara od istočne obale Afrike. Najveća ostrva su Mahe, Praslin i La Digue, sa mnogobrojnim manjim ostrvskim grupama. Zbog svog položaja između 4. i 10. stepena južne geografske širine, ostva su pod tropskom klimom cele godine. Divne plaže, nestvarne boje, tropsko rastinje i divni ljudi. 

Dan 3: Obilazak glavnog grada Mahea, Eden vidikovac, Takamaka destilerija i plaža Anse Royale
Obilazak Mahe ostrva, Takamaka destilerije, Eden vidikovac i plaža Anse Royale. Posećujemo glavni grad Viktoriju, istorijski deo grada. Obilazeći grad, uzivaćemo u šarenolikoj slici koju prave kamene i drvene kuće iz ranog 20. veka, zahvaljujući živopisnim fasadama, kapcima i balustradama. Viktorija ima dva glavna centra, od kojih se jedan smešten oko Sahat-kule – replika tornja sa satom na mostu Vauxhall u Londonu i simbol Sejšela, koji se nalazi u sredini severnog kružnog toka. Drugi centar okružuje pijacu Sir Selvin Selvin Clarke, koja je udaljena oko pet minuta hoda od tornja sa satom. Izgrađena 1840. godine, a dobila je ime po francuskom guverneru koji je sam izgradio štandove za prodaju robe za lokalne poljoprivrednike i ribare. Ova pijaca je zaista vredna posete, pogotovo subotom ujutro, kada se nudi prava košnica aktivnosti – uključujući ribu, začine i egzotično voće za prodaju. Osim toga, tu se nalazi i kafić u kojem možete sediti i upijati intenzivne boje, zvukove i mirise sa pijace, dok uživate u doručku ili užini za ručak. Jedno od najposećenijih mesta na Sejšelima i jedno od najomiljenijih, posebno fotografima, jeste šareno ukrašen hinduističi hram za boga Vinaiagara. Ova živopisna građevina u ulici Kuinci (Quincy street) izgrađena je 1992. godine i služi kao bogomolja za oko 5.000 hindusa koji žive u Viktoriji. Oni koji su voljni da izuju cipele i ostave ih na ulazu, mogu da posete mali hram izvan časova ceremonije. Sledeća stanica nam je stajalište Eden vidikovac odakle se pruža neverovatan pogled na Viktoriju, a zatim produžavamo do Takamaka destilerije gde ćemo se upoznati sa procesom pravljenja najpoznatijeg sejšelskog ruma. Ostatak dana provešćemo na jednoj od bajkovitih plaža Sejšela – Anse Royale, gde ćemo napraviti najzanimljivije fotografije. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Dan 4: Nacionalni park Morne, Port Glaud Lagoon i plaža Port Launay
Obilazak najvećeg nacionalnog parka na Sejšelima – Morne, gde ćemo uživati razgledajući  lokalnu floru i faunu i odmarati na spektakularnih vidikovcima ostrva. Nakon toga, nastavljamo do najlepših plaža na Maheu – Port Glaud Lagoon i Port Launay gde ćemo uživati u zalasku sunca. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Dan 5: Obilazak najlepših plaža na ostrvu: Petite Anse, Anse Soleil, Anse Itendance
Dan rezervisan za kupanje i sunčanna najlepšim plažama Sejšela! Prva stanica nam je plaža Petite Anse, zatim Anse Soleil i Anse Intendance. Sunčamo se i kupamo , uživamo u lokalnim delicijama i koktelima u beach barovima. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Dan 6: Fakultativni izlet - Praslin i La Digue ostrva
Celodnevni fakultativni izlet - Praslin i La Digue ostrvo. Dan započinemo jutarnjim krstarenjem do susednog ostrva Praslin, drugog po veličini na Sejšelima gde ćemo posetiti Valle de Mai poznatoj po Coco de Mer palmama koje rađaju najteži i najveći plod na svetu. Valle de Mai je poznata i po veoma retkoj vrsti crnog papagaja. Nakon obilaska Praslina, vraćamo se na brod i krstarimo ka La Digue-u. Po dolasku, uživamo u ukusnom ručku u jednom od restorana na ostrvu. Ovo ostrvo je sačuvalo svoj tradicionalni način života, i danas ga možete obići biciklom, peške ili otvorenim kamionetima. Posećujemo jednu od najlepših plaža – Anse Source d’Argent, poznatoj po spektakularnim granitnim stenama. Uživanje i divljenje lepoti oko nas. Povratak u smeštaj. 

Dan 7: Fakultativni izlet - plaža Anse Major
Slobodan dan ili fakultativni izlet na Anse Major plažu, jednu od najelpših skrovitih plaža na Maheu. Nakon izleta, povratak u smeštaj. 

Dan 8: Slobodan dan ili fakultativni izlet u St. Anne Marine nacionalni park
Slobodan dan ili fakultativni izlet u St. Anne Marine nacionalni park koji predstavlja prelepi mali arhipelag od kojih su neka od ostrva povezana peščanim sprudom i može se peške preći sa jednog na drugo ostrvo. Plaže su divlje i odišu neverovatnom lepotom. Povratak u smeštaj.

Dan 9: Napuštanje smeštaja i slobodno vreme do polaska
Napuštanje soba u prepodnevnim satima i slobodno vreme do polaska. Transfer do aerodroma i let za Istanbul u 22.05h (TK 749). 

Dan 10: Povratak i kraj putovanja
Dolazak u Istanbul u 04.45h po lokalnom vremenu. Konekcija na let. Let za Beograd u 07.40h (TK 1081). Dolazak u Beograd u 08.20h. 
Prilikom prijavljivanja plaća se 200 € u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, najkasnije 3 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

JT

Organizator putovanja je turistička agencija Jungle Tribe, broj licence OTP 162/2020 kategorija licence A35. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Jungle Tribe.

Video

Pošaljite upit

Sve cene i podaci na sajtu su informativnog karaktera. Za zvaničnu ponudu pozovite nas, pošaljite upit putem kontakt forme, pišite nam na email ili nas posetite na našoj adresi.