Informacije

SMEŠTAJ

  • Bez smeštaja

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Prevoz
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Datumi polazaka za 2020. godinu: 20.06; 18.07; 15.08; 19.09; 17.10; 21.11. 

Promotivna cena:  1.800 RSD
Redovna cena: 2.180 RSD
Cena za decu: 900 RSD 

U cenu je uključeno: 
- Prevoz turističkim autobusom visoke klase prema programu i itinereru
- Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanja ture
- Degustacija vina u vinariji na Fruškoj gori 
- Ulaznica za Carku Palatu/Sirmijum 
- Ulaznica u specijalni rezervat prirode Zasavica

U cenu nije uključeno:
- Ručak na Zasavici – cena oko 1000 din po osobi
- Piće tokom ručka
- Vožnja brodićem po rezervatu 
- Individualni troškovi

Polazak iz Novog Sada u 8.00 časova sa parkirališta ispred hotela „Sajam“.
Sledi putovanje preko Iriškog venca prema srednjovekovnom manastiru Hopovo, nekadašnjem centru srpske pismenosti i kulture. Veruje se da ga je osnovao Đurađ Branković početkom XVI veka i da je to bila njegova prva zadužbina. Manastir je bio i prosvetni centar tokom više vekova, pa se i čuveni prosvetitelj Dositej Obradović ovde zamonašio i boravio oko tri godine. Ipak, najveće blago ovog manastira jesu mošti svetog Teodora Tirona, zaštitnika grada Venecije, koje se čuvaju u crkvi. Nedaleko odatle, nalazi se i manastirsko jezero, koje turisti rado posećuju.

Put nastavljamo ka Irigu. Tamo ćemo posetiti jednu od najpoznatijih vinarija na prostoru Fruške gore, u kojoj ćete uživati u degustaciji kvalitetnih vina i zakuski u prelepom „Mačkovom podrumu“.
Zatim nastavljamo put ka Sremskoj Mitrovici, gradu ispod čijih ulica i kuća se kriju ostaci nekad moćnog i raskošnog rimskog grada Sirmijuma. Posetićemo Carsku palatu, jedinstveno arheološko nalazište. Na ovom lokalitetu, videćete jedan deo imperijalnog kompleksa (Sirmium Palatium Imperiale) gde se nalaze brojni fragmenti fresaka, mozaički podovi, kao i arhitektonska dekoracija od raznovrsnog kamena depremanog s raznih strana sveta, za koje znamo da vas neće ostaviti ravnodušnim.

Posle desetak minuta vožnje, stižemo u Zasavicu, specijalni rezervat prirode. Popećemo se na na 18 metara visok drveni toranj, s kog ćete uživati u prelepom pogledu na ceo rezervat.
Ukoliko želite, možete se provozati čamcem po rezervatu. Sledi slobodno vreme za ručak u prirodnom ambijentu.
Povratak za Novi Sad u poslepodnevnim časovima.
Potrebno je uplatiti 40% od ukupnog iznosa najkasnije u roku od 2 dana od prijema instrukcija za uplatu, a ostatak iznosa najkasnije 5 dana pred početak ture.

MGLN

Organizator putovanja je turistička agencija Magelan, broj licence OTP 300/2020. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Magelan. OUP

Pošaljite upit

Sve cene i podaci na sajtu su informativnog karaktera. Za zvaničnu ponudu pozovite nas, pošaljite upit putem kontakt forme, pišite nam na email ili nas posetite na našoj adresi.