fbpx

Dvorci BavarskeDvorci Bavarske su poznati po svojoj bajkovitoj arhitekturi koja je inspirisala i samog Volta Diznija. Putovanje u Bavarsku obuhvata obilaske dvoraca kralja Ludviga II. … Vodimo vas u DVORCE BAVARSKE, uz posetu Minhenu, Salzburgu i Augzburgu. Impozantan broj dvoraca je izgrađen tokom prethodnih hiljadu godina u najjužnijoj nemačkoj pokrajini – Bavarska.

Jedna od najpoznatijih turističkih atrakcija Nemačke je “Romantična ulica koja je nastala 1950. godine kako bi privukla turiste u tek stvorenu Federalnu Republiku Nemačku. Danas, najpoznatiji i najposećeniji dvorci u “Romantičnoj ulici” su oni koji je izgradio kralj Ludvig II: Nojšvanštajn, Linderhof, Herenkimze. Putovanje Dvorci Bavarske omogući će vam da doživite dvorce čija izgradnja je tadašnju Bavarsku dovela do bankrota, a sve po neverovatnoj želji Ludviga II da sagradi dvorce iz svojih snova.

Ludvigu II možemo zahvaliti za to što danas možemo makar na krato uživati u luksuzu koji je zahvaljujući njegovom ekscentrizmu ostao iza njegove vladavine. Stari srednjovekovni gradovi, lepi pejsaži i dvorci, već godinama golicaju maštu milionima turista… Preko bavarske prestonice Minhena pa sve do magičnih predela Bavarskih Alpa i začuđujućih dvoracaPutovanje u Nemacku – Dvorci Bavarske neće nikoga ostaviti ravnodušnim…